UK UK UK UK FIN UK FIN UK UK UK UK FIN UK FIN UK UK UK UK FIN UK FIN UK UK UK UK FIN UK UK UK UK FIN UK FIN UK UK UK UK FIN UK FIN
UK FIN
vasen Koti Ohjelma

Suomi - English

Tervetuloa mukaan neljänteen Raid Mosquito retkeen, joka käynnistyy Sätkälän Säpinöiden viimeisenä päivänä sunnuntaina 22.7.2012. Matkamme välietapeiksi ovat valikoituneet sopiva määrä kulttuurinähtävyyksiä sekä luonnonpuistoja, villieläimiä unohtamatta. Pölyiset soratiet ja kuohuvat kosket tulevat matkalaisille tutuiksi, mutta onpa matkan varrelle osunut maailman suurin savusaunakin, missä voi pestä reissun pölyt pois. Matkan ajankohta on mitä otollisinta aikaa nauttia valoisista öistä, mitä pohjoisemmaksi pääsemme. Päivisin on oletettavasti lämmin taittaa kilometrejä rättärin kehrätessä ja illan hämärtyessä pääsee käpertymään yöpuulle kuuntelemaan itikoiden mieltä rauhoittavaa ininää. No jokainenhan voi kokea sen eritavalla. Tällä reissulla on mukava tavata tuttuja ja tehdä uusia tuttavuuksia uusiin ihmisiin. Odotamme osallistujia tietenkin suomesta, mutta myös kauempaa ulkomailta.

Reissun suunnittelu ja valmistelu on aloitettu jo hyvissä ajoin, jotta tästäkin reissusta tulisi mahdollisimman antoisa jokaiselle osallistujalle. Matkanjärjestäjät ovat suunnitelleet reitin ja tekevät varaukset leirintäalueille. Tarjouspyynnöt ovat jo lähteneet matkaan, jotta tästä raidista saataisiin mahdollisimmat edullinen.

Mikäli jokin asia askarruttaa, järjestäjälle voi lähettää tarkentavia kysymyksiä osoitteeseen hupimestari-at-2cv.fi tai soittaa numeroon o4o 194o999 tai laittaa soittopyyntö tekstiviestillä (työaikana minulla ei ole puhelinta käytössä).

Ilmoittautuminen
Voit ilmoittautua mukaan raidille sähköpostitse osoitteeseen hupimestari-at-2cv.fi tai postitse osoitteeseen Matti Castrén, Merikasarminkatu 9 b 19, 00160 Helsinki. Ilmoittautumiseen tarvittavan kaavakkeen voit ladata allaolevista linkeistä:

> WORD-dokumentti              > PDF-tiedosto

Osallistumismaksu
Osallistumismaksu kesän yhdelle mahtavimmista reissuista on 40€ per autoseurue. Tähän osallistumismaksuun sisältyy raidista tehdyt tarrat, kartat, yksi yhteisruokailu Inarissa yms. Osallistumismaksu tulee suorittaa, ennen raidin alkua, kuitenkin viimeistään 31.5.2012 tai niin kauan kuin vapaita paikkoja on!!! Maksutiedot lähetetään, kun olet ilmoittautunut raidille. Raidin osallistujamäärä on maksimissaan 80 henkilöä, ja paikat täytetään maksusuoritusjärjestyksessä, joten ei kannata odottaa viime hetkille. Ylimääräiset laitetaan ns. jonotuslistalle, josta pääsee mukaan, mikäli peruutuksia tulee. Mikäli peruutus tulee, emme voi valitettavasti palauttaa rahoja. Tällä yritetään ehkäistä viime hetken peruutuksia, koska majoitukset pitää varata jo etukäteen.

Osallistumismaksuun eivät kuulu ruoat, muuten kuin tuo yllä mainittu yksi yhteisruokailu. Myös majoitukset järjestäjä varaa valmiiksi, mutta jokainen maksaa paikanpäällä aina oman varauksensa mukaisesti.

Raidilla mukana ajaminen

Tulemme ajamaan perinteisesti pienemmissä ryhmissä (3-4 kuljinta) ja jokainen voi itse valita omien kiinnostuksiensa mukaan, mitä haluaa nähdä ja missä viettää enemmän aikaansa. Matkasuunnitelmassa on nostettu esiin vain joitain reitin varrelle osuvia nähtävyyksiä eli myös tästä voi vapaasti poiketa. Tarkoituksena on, että päivittäisissä Ajajakokouksissa katsomme valmiiksi päivän ryhmät sekä reitit. Jokaiselle raidiin osallistujalle tullaan jakamaan erilaisia karttoja reitistä sekä mahdollisesti myös muita oppaita. Omat kartat kannattaa tietenkin ottaa mukaan sekä mahdolliset navigaattorit/apukuski.

Kuinka valmistella kuljin reissua varten
Normaali hyväkuntoinen 2CV riittää. Suomen tiet ovat yleisesti ottaen hyvässä kunnossa ja olemme valikoineet reitillemme pääosin pienempiä teitä, jotka tarjoavat enemmän virikkeitä niin kuskille kuin muille matkustajille nähtävyyksiensä puolesta. On hyvä pitää mielessä, että huoltoasemat harvenevat mitä pohjoisemmaksi pääsemme, siksi varakanisteri on hyvä pitää mukana ja vielä täytettynä. Reittimme on pituudeltaan reilut 1800 kilometriä suuntaansa ja sille matkalle voi sattua jonkin osan rikkoutuminen, näin ollen perusosien mukana kuljettaminen on enemmän kuin suotavaa, mutta koko autotallia ei luonnollisesti mukaan tarvitse ottaa. Apua-Help on hyvä olla mukana, kuten myös ensiapulaukku.

Sää ja vaatetus
On hyvä varautua säiden vaihteluihin ottamalla mukaan myös hieman lämpimämpää vaatetusta, sillä lämpötilat voivat laskea huomattavasti, mitä pohjoisemmaksi menemme. Varsinkin illat voivat olla viileitä ja Nordkapp ei ole tullut tunnetuksi rantalomakohteena. Kumisaappaat ja sadetakit eivät paljoa tilaa vie, mutta sateen sattuessa ovat erittäin tärkeä varustus.

Ruokailu
Ruoan valmistus on ehkä yksinkertaisinta retkikeittimellä. Jotkut leirintäalueet ovat varustettuja yksinkertaisilla keittiötarvikkeilla, mutta nälän yllättäessä tien varrella, retkikeittimellä on helppo ja nopea valmistaa itselleen ruokaa. Mikäli et halua käyttää aikaasi ruoan laittoon, niin olemme katsoneet valmiiksi myös muutamia matkan varrelta löytyviä perinteisiä suomalaisia ruokapaikkoja.

Reittisuunnitelama lyhyesti: su 22. – su 29.7.2012
Päivä 1: su 22.7. Sulkava – Savonlinna – Kerimäki – Punkaharju – Kesälahti – Värtsilä – Ilomantsi (Petkeljärvi) 270 km
Päivä 2: ma 23.7. Ilomantsi – Vuonislahti – Lieksa – Ruunaa 150 km
Päivä 3: ti 24.7. Ruunaa – Kuhmo – Lentiira – Suomussalmi – Hossa 320 km
Päivä4: ke 25.7. Hossa – Kuusamo – Käylä - Rovaniemi 350 km
Päivä 5: to 26.7. Rovaniemi – Tankavaara – Inari 330 km
Päivä 6: pe 27.7. Inari – Angeli – Lakselv 220 km
Päivä 7: la 28.7. Lakselv – Skardsvåg - Nordkapp 180 km
Päivä 8: Sun 29.7. Kotia kohti...

> Reittisuunnitelma tarkemmin

Yhteydenotot ja tiedustelut: hupimestari-at-2cv.fi

 

 

Suurenna karttakuvaa

tai lataa tarkempi reittikartta (PDF)

Aikaisemmat Raidit:

> 1. Raid Mosquito 2000

> 2. Raid Mosquito 2002

> 3. Raid Mosquito 2007

> 10. Raid Laponie 2004

> Raid Poronkusema 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.