Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu 2CV:stä mopoauto???

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #122236

    Vakava kysymys:

    voisiko nykyisten asetuksien perusteella rakentaa / muutoskatsastaa esim. wanhus mopoautoksi?

    Poika täyttää keväällä 15, ja aihe on aika pinnalla nykyisin.

    Mopoautonhan enimmäispaino on 350 kiloa, 2 henkeä kyydissä ja maksimivauhti noin 50 km/tunti. Mitä muita rajoituksia on?

    Ruotsissahan jo aikojen alussa oli liikenteessä Volvoista ja vastaavista tehtyjä, virallisesti hyväksyttyjä, traktoreita. Kulkua oli rajoitettu vaihdelaatikkoa rajoittamalla.

    Sätkän korin kun lyhentäisi kaksipaikkaiseksi, bensatankki johon muualle ja rungosta taka-aisat hukkaan, takatukivarret (Amin) kääntäisi sisäänpäin (ns. kolmipyörä), lasikuitulokarit eteen, sivu- ja takaikkuna pleksistä, ylimääräinen (?) tilpehööri pois konehuoneesta pois jne. – niin eiköhän paino tippuisi sen tarvittavat 120-140 kiloa…

    Ei tässä muuten mutta kun osat löytyisi, vaikkapa jos vielä olisi 58 sätkän paperit “kirjahyllyssä”, ja aikaakin ehkä… nii miksei?

    Jimmi Porist'
    044-339238kuusi
    jimmi65(ät)gmail.com

    #133514

    Nykyisin kun saa mm. golfautonkin rekisteröityä tieliikenteeseen…

    Wanhus olisi aika hyvä kohde; sopiva huippunopeus, pieni kone ja kulutus,…

    No eihän sen tarvi olla oikea wanhus (tarkennuksena, ettei kenellekään tule paha mieli), vaan kun 375 cc kone+looda, kaappariovet, ryppypelti, korin “raato” ym. kun löytyy tallin perukoilta… ja eihän ne mihinkään katoaisi.

    Jimmi Porist'
    044-339238kuusi
    jimmi65(ät)gmail.com

    #133515

    Tuulilasinn sivuilta lainattua;

    “Kevyt nelipyörä on nelipyöräinen ajoneuvo, jonka maksimipaino on 350 kg, siinä saa olla korkeintaan 50 cm3:n ottomoottori tai muu voimanlähde, jonka maksimiteho ei saa ylittää neljää kilowattia. Kevyt nelipyörän suurin rakenteellinen nopeus on 45 km/h.

    Kaikki markkinoilla olevat kevyt nelipyörät käyttävät voimanlähteenä 400–505-kuutioista dieselmoottoria. Kori on yleensä valmistettu muovista. Kahden hengen matkustamossa saa laillisesti kuljettaa matkustajaa. Ulkonäöltään ja varusteiltaan ajoneuvot muistuttavat pientä henkilöautoa.

    Moposäännöksistä kevyt nelipyörä poikkeaa kolmessa kohdassa: sillä ajaminen edellyttää aina iästä riippumatta vähintään mopokortti; sillä ei saa ajaa kevyen liikenteen väylällä, eikä sitä saa pysäköidä jalkakäytävälle eikä pyörätielle.”

    Eipä tainnut Wanhuksen kone kelvata, muuta kuin dieselinä 😀

    Jimmi Porist'
    044-339238kuusi
    jimmi65(ät)gmail.com

    #133516

    Kyllä vanhuksenkin koneesta saa suhteessa vääntävämmän kun sitä modifioi. Ei dieselin veroista mutta varmasti riittävän.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.