Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Mikä on kiltahenki mitä se oli ja mitä se on

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #122499

    😆 Mikä on kiltahenki mitä se oli vanhat kiltalaiset muistelkaa millaisena sen koette onko muutosta tapahtunut vuosien varrella

    Uudet kiltalaiset mikä se teidän mielestä on

    Vai koemmeko sen samalla tavalla niin vanhat kuin uudet kiltalaiset

    Kaikki jotka eivät yleensä osallistu keskusteluun mukaan nyt ❗ ❗

    #134893

    @wilson wrote:

    😆 Mikä on kiltahenki mitä se oli vanhat kiltalaiset muistelkaa millaisena sen koette onko muutosta tapahtunut vuosien varrella

    Uudet kiltalaiset mikä se teidän mielestä on

    Vai koemmeko sen samalla tavalla niin vanhat kuin uudet kiltalaiset

    Kaikki jotka eivät yleensä osallistu keskusteluun mukaan nyt ❗ ❗

    En osaa sanoa, millainen on ollut kiltahenki aiemmin. Itse sain siitä esimakua kesällä kun kulkimeni sammahti iltasella risteykseen ja sain apua nopeammin kuin olisin ehtinyt edes odottaa, maksusta ei ollut puhettakaan.
    Toisella tasolla kuvittelisin sitikkamiesten pitävän yhtä, yrittäen rakentavalla tavalla saattaa yhteistä hyvää aikaan niin henkisellä kuin tekniselläkin alueella. Yhteenkuuluvaisuuden tunne, avuliaisuus sekä suopeus kanssaharrastajia kohtaan, tiedon ja taidon välittäminen uusille sitikkaharrastajille… tämmöistä kuvittelen sekä toivon sen olevan.

    #134894

    Hyvin toivottu.

    #134895

    Tässä eräs harhapoluille eksynyt “vanha” kiltalainen. Mutta asiaan… Joskus kahdeksankymmentäluvun loppupuolella olin kulkimellani matkalla Helsingistä Lappeenrantaan. Elimme vielä aikaa ennen kännyköitä, joten Korian suoralla puhki palanut mäntä aiheutti uskomattoman savupilven lisäksi myös epävarmuuden perille pääsystä. Lastina oli sätkällinen kameroita yms. kalliimpaa roinaa, joita ei olisi tullut mieleenkään jättää kärryyn.
    Sieltä savun joukosta sitten sukelsi poliisimaija. Sain soittaa Lappeenrantaan kiltakaverille heidän NMT:llään. Samoin he hinasivat sätkäni Korian Essolle odottelemaan. Runsaan tunnin kuluttua oli kaveri paikalla, ja hinasimme epäonnen kärryni Iittiin toisen kiltakaverin pihalle, lastasimme kamat kärrystä toiseen ja olimme Lappeenrannassa hyvissä ajoin ennen kuvauskeikkani alkua. Kului muutama viikko ja aikanaan sitten lähdin kolmannen kiltakaverin kanssa hakemaan sätkääni Iitistä. Tarkoitus oli hinata se Iitistä Helsinkiin. Päästyämme perille, totesi talon isäntä, että oli katsellut vähän kulkimeni konetta ja joutessaan korjannut sen…

    Se, mitä kiltahenki on nykyään, selvinnee myöhemmin, koska olen nyt kymmenen vuoden harhareissuni jälkeen taas laittanut jäsenanomuksen vetämään… 😀

    #134896

    No, oma tarinani, tai yksi niistä. Olen tätä ns nuorenpaa polvea, -93 Nurmes oli ensimmäinen sätkä kokoukseni.
    Tuossa pari kolme vuotta takaperin olin matkalla tiinallani Kainuun korpien kätköistä tänne Etelä-Savon muahan ja Iisalmen ABClle pääsin. Siihen se sitten hyytyi. Soitto Alapitkän vaalijalle pelasti päiväni. Hän itse ei ollut paikalla, mutta sanoi vain, jotta ota yhteyttä naapurin emäntään, hällä on avain kotiin, auton avain löytyy sieltä. Lainaa sitä työmatkaasi varten ja palauta sitten myöhemmin 😯 😀 . Sain kyydin hänen kotiinsa ja kas, se naapurin emäntä olikin siellä valmiina leipomuksineen. Sain avaimet ja auton ja ajoin Etelä-Savon muahan töihin. Palautin auton ja avunkin sain autolle. Lisää osiakin oli tarjolla. Mitä tähän pystyi sanomaan kuin KIITOS. Oma koti ja aika ja vaiva on tarjolla milloin vain, missä vain tuollaisen koettuani.

    #134897

    Näinhän se Kilta elo parhaimmillaan on! Itse kohta 30 vuotta mukana enempi ja vähempi aktiivisena, mutta mukana kumminkin, ja minä pyrin edelleenkin toimimaan kuten ennenkin on toimittu, niinku protokollassa sanotaan. Olen myös itse aina pyrkinyt avittaan muita Kiltalaisia kykyjeni mukaan, aikaa säästämättä. Kuten myös täällä palstalla kirjoitellen! Sopuisaa Kilta eloa edelleenkin toivottaen! 😉 8)

    Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
    Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

    #134898

    Omasta puolestani koen Kiltahengen oikein konkreettisesti silloin kun äkkiä tarvitsee apua johonkin akuuttiin ongelmaan. Yleensä ne probleemat liittyy veneisiin (ei onneksi enää), kodin pikku remontointiin tai johonkin muuhun ei-sätkään liittyvään. Joskus toki jokin varaosakin on kaivettu keskellä yötä jostakin todella syvältä. Puolin toisin, luonnollisesti.

    Yksi kummallinen, jo osittain unohtunut huhu on jäänyt kummittelemaan mieleeni. Ilmeisesti joskus Killan perustamisen aikoihin (tai ehkä myöhemmin) oli kuulemma eteläisissä provinsseissa erillisiä kuppikuntia, joista sitten erkani jotakin johonkin ja perustettiin uusia klubeja. Liittyi ilmeisesti hämärästi hesan jaokseen, tai jotakin.
    Ilmeisesti hernettä osattiin silloinkin työntää syvälle nenään 😆
    Onko tämä vain ilkeä huhu, vai onko totuuden siementä?

    Tänään muuten pikkumusta-Oili tarjoaa minulle kevään ensimmäiset kyydit, kun haen talviunilta 8)

    #134899

    @miki wrote:

    Ilmeisesti hernettä osattiin silloinkin työntää syvälle nenään 😆
    Onko tämä vain ilkeä huhu, vai onko totuuden siementä?

    Heikohkon muistini mukaan tuo episodi liittyi Killan muuttumisesta ry:ksi. Osa porukasta ei hyväksynyt sitä ja sitten vedettiin puolin ja toisin palkokasvia ylempiin hengityselimiin niin tarmokkaasti, että pitkään oli kaksi “kiltaa”. Toisen nimi oli kai FSA jotain… en muista enää. Henkka, Jallu, Laajan Masa tai joku muu stadilainen pitkän linjan kuski saattaisi muistaa paremmin.
    Silloin kun itse tulin kuvioihin, oli tuo toinen porukka vielä hengissä, mutta sittemmin heidän toimintansa on kai kuukahtanut.

    #134900

    Kuuluin seitsemänkymmentäluvulla molempiin porukoihin ja molemmissa oli mukavaa sakkia.Aika kultaa muistot,enkä muista tarkalleen porukoiden mielipide-eroja joten yhteistä oli varmasti enemmän,koska halusin kuulua molempiin.Silloin oltiin nuoria ja oli aikaa enempi osallistua tapahtumiin. 🙂

    #134901

    heh, tässä galleria kuvassa sitä henkeä löytyy….

    http://www.suomen2cvkilta.fi/galleria/katsastus05/images/PICT1970.jpg

    hyvää kesää kaikille.

    #134902

    Tässä kiteytyy hienosti kiltahenki asiaa voi tuskin paremmin tuoda esille tuntuu jotta tässä olisi ohjenuoraa kaikille jolla kuljin on sydäntä lähellä.

    Yhteenkuuluvaisuuden tunne, avuliaisuus sekä suopeus kanssaharrastajia kohtaan, tiedon ja taidon välittäminen uusille sitikkaharrastajille… tämmöistä kuvittelen sekä toivon sen olevan.

    😆 Hyvä Keitere kiitos ja kumarrus ja samoin kaikille muille mukavaa olisi kuulla killan alkuvaiheen jakautumisesta,jos joku siitä tietävä raottaisi
    historian verhoa ❓

    #134903

    Nyytiset 7-8-1982 tarjoaa vastauksen tähänkin pähkinään:

    T:Olli

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.