Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu **Asiallista Katsastus palvelua**

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #122539

    Oman Rättärin katsastus suoriutui kiitettävästi. Autoni oli Norjasta tuotu maahantuonti auto, jota ei ollut katsastettu maahantuonnin jälkeen -97.

    Auto oli Varustettu etuistumet kolmipiste ja takaistuimet kaksipistevöin. Suomessa tieliikenne laki oli muuttunut 1.1.1981, joka edellytti uusimmissa ja suomee tuoduissa ajoneuvoissa kolmipistevöitä etu ja takaistuimilla. Nämä muutokset oli tuottanut pään vaivaa kyseisen vuoden jälkeen 2CV autojen kohdalla.
    1981 uudempiin autoihin on viritelty mitä kummallisempia viritelmiä.
    Korin rakenteen tuntien nämä muutokset ei mielestäni ajoneuvoa tuo turvallisemmaksi.

    Autoni oli käyttöön otettu Tanskassa 1982 tehdas oli varustanut ajokin lantiovöillä, joita Suomen tieliikenne laki edellytti. Tämä tuntui kynnykseltä jonka takia ajokkini saisi hylkäävän päätöksen eikä voi saada muutoin katsastettua kuin kyseisen viritelmän tekemällä!!!

    No Soitin Lakeuden katsastus Asemalle josta aikoivat ottaa asian selvitettäväksi mitä tehdään ja ilmoittavat minulle asiasta???
    Ei mennyt kauan kun puhelin soi ja ystävällinen katsastus aseman henkilö
    ilmoitti että valitettavasti kolmipiste vyöt on pakolliset myös takana, mutta kyseisessä laissa on kohta jossa sanotaan näin..

    Milloin pakettiauton tai muun henkilöauton takaistuimen vöitä ei voida rakentaa kori rakenteen tai muun vuoksi kohtuudella, niin tässä tapauksessa voidaan hyväksyä lantiovyöt. Harkinnan mukaan voitiin soveltaa myös muihin ajoneuvvoihin.

    Kiitän Lakeuden ja Putaan Katsastus asemian ystävällistä henkilökuntaa asiantuntevasta avusta ja leppäkertun katsastuksesta.

    Terv. Jouni Veivo

    #135124

    Ompa hieno homa, tästähän oli keskustelua.
    Taisin sanoakin että joku pykälä voi kumota toisen.
    Tämä on kyllä erittäin positiivinen asia rättäriharrastukselle, kun ei tarvitse painavia rautamätiköitä hitsata kattoon.
    Siinä näkee että katsastusmies ei ole läheskään aina oikeassa.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.