Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Renkaan ikä?

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #122566

    Kiinnostaisi saada selvitettyä Michelin renkaiden ikä.

    Renkaan sivussa pitäisi olla numerosarja, jossa kerrotaan valmistusviikko ja valmistusvuoden viimeinen numero. Lisäksi pienet pallot kertonevat parillisista ja parittomista vuosista.

    Siitä näkisi esim. miten pitkään käyttämätön rengas on ollut varastossa.

    Nyt aikani katseltuani, niin joka renkaassa oli vähän erilaisia numerosarjoja. Yhtään asiaa ei varmaan helpota se, että osa näistä Michelineistä on valmistettu Italiassa ja Espanjassa.

    Eniten ihmettelin yhtä rengasta, joka on alla. Siinä merkintä 125×380/15 ja valmistusmaa Ranska. Milloin viimeksi on mahdettu käyttää millimerkintöjä halkaisijassa ❓

    #135257
    #135258

    Kiitti linkeistä:)

    Taitaa olla niin, että päiväykset on vasta näissä uudemmissa. Vanhoissa renkaissa lienee sarjanumerot joiden perusteella voisi ehkä päätellä iän.

    Joka tapauksessa tämä vanhalla 125×380/15 merkinnällä oleva rengas lienee melko iäkäs ja saa jäädä ainakin toimittamaan Wanhuksen varapyörän virkaa.

    Missäs muuten tasapainotetaan, kun kummisuutareiden tasapainotusvehkeet ovat jo niin nykyaikaisia, ettei Rättärin vanne siihen sovi 🙁

    #135259

    Kuopion tapahtumaan voidaan järjestää tasapainoitussio, Täältä löytyy kone, mihin Rättärin levypyörät sopii.

    Hannu Keinänen

    #135260

    vammalan rengaspalvelu ky.Hopunkatu 12 puh 03 5142660 myy , tasapainottaa, kertoo iän,rättärin renkaista. myy muitakin museoauton renkaita. kansii kysellä eio ees kaukana loimaalta

    #135261

    Ainakin 80 luvun renkaissa on jo valmistuspäivä.

    #135262

    Vinkkejä tuli paljon, kiitos!

    Vammalan rengaspalvelu on kyllä lähellä ja on vihkiytynyt wanhoihin rengasmalleihin. Siellä käynti olikin hyvä idea. 70km matkaa ja asiaa sinne tulee muutenkin kesäkuussa.

    Tasapainotuksenkin tiedän saavan täältä katsottuna ainakin Turusta.

    En tiedä tarviiko Rättärin pyörät tasapainotusta ylipäätänsä? Vanhoissa allaolevissa kun ei ole puntin punttia. Tunteeko siinä heiton?

    Nyt on kuitenkin uudet gummit vanteilla odottamassa ja jotta homma renkaiden osalta olisi loppuun suoritettu niin tasapainotus olisi, kuin piste i:n päälle.

    Sain toki päiväyksen selville näistä “uusista” renkaista. Näyttäis olevan valmistettu 2004 lopulla. Ei siis nekään ihan uunituoreet.

    #135263

    Michelinit eivät tarvitse yleensä tasapainotusta, muut kumit tarvitsevat useammin.
    Riippuu myös vanteen kunnosta, ehkä sisäkumikin voi vaikuttaa?

    #135264

    Ennen Misukka ei tarvinnut tasapainoitusta,mutta nykyiset mikämikä maasta tarvitsevat,kun kaikki tehdään halvalla halpamaassa. 🙄

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.