Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Vanhoja kuvia tarjolla

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #122696

    Kaivelen tässä lähipäivinä esiin rakkaiden (jo edesmenneiden) vanhempieni Rättäri-kuvia ja lehtiä. Pohdin skannerin hommaamista ja kuvien skannausta. Mutta ensin toivon kuvista kiinnostuneiden “ilmoittautumista”.
    Kuvat taitavat suurimmaksi osaksi olla vuosilta n.1974-82. Se on aikamoinen arvioheitto, eli en ole ihan varma vuosista. Kuvia on mm. Pariisista jostain tapaamisesta, mutta paljon muitakin on.
    Sen vain tiedän että minut on vastasyntyneenä kuskattu helmikuun pakkasilla vuonna 1975 Tampereelta Helsinkiin Rättärillä. Ilmankos olen alkanut uneksimaan omasta rakkaasta rättäristä… 😀

    #136083

    Kiinnostusta löytyy varmasti muiltakin kuin minulta. Ollin (pikku-) kanssa jo hirsalassa tuumiskelimme jonkinlaista skannaussavottaa. Silloin kuvat olisi helppo saada kaikkien ihasteltavaksi. Ongelmana tietenkin se, että vaikka kuvia on paljon, niiden metsästely voi tuottaa vaikeuksia.
    Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa kuvat Car-a-melli -pakusta 70-luvun puolestavälistä. Siinä oli paanukatto, puiset ikkunapokat, linnunpönttö, pelastusrengas ja lukematon määrä muita tarpeellisia lisävarusteita. Jos sellaisia löydät, ilmoittele.
    Jos muistat tuon sinua nuorena kuljettaneen kulkimen rekkarin, niin soita AKE:een ja kysy onko vielä liikenteeessä. Kyllälhän noita rahalla (tai muilla hyödykkeillä) saa ostettua 😀

    #136084

    Kuvat kiinostavat, itse olen miettinyt jopa mahdollisuutta tehdä ‘Killan kuva historiikki KIRJA’ Itse voisin skannailla näytteeksi joitain kotoani löytyviä tänne palstalle..

    Olli

    #136085

    “Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa kuvat Car-a-melli -pakusta 70-luvun puolestavälistä. Siinä oli paanukatto, puiset ikkunapokat, linnunpönttö, pelastusrengas ja lukematon määrä muita tarpeellisia lisävarusteita. Jos sellaisia löydät, ilmoittele.”

    Alkoi naurattaa, sillä ei mulla oikeasti ole hajuakaan noista mainitsemistasi lisävarusteista. Olen täys märkäkorva, mutta innostunut oppimaan aiheesta PALJON!! Voitko kertoa vielä “blondille” että minkä värinen tämä ko. paku oli silloin? Helpottaa kuvien katselua! 😆

    Ja eipä tullut “blondille” mieleenkään että voisinhan mä ottaa ja kuvata ensin digikameralla joitain kuvia. Lähdenpä tästä nyt etsimään varaston kuumuudesta kuvia ja teen sen minkä tytöt (3v ja 1,5v) antavat mun nyt tehdä. Kun ukko-kulta tulee kotiin, otan ja tehostan tohuani! 🙄

    #136086

    @ex-Rosengård wrote:

    Alkoi naurattaa, sillä ei mulla oikeasti ole hajuakaan noista mainitsemistasi lisävarusteista.

    Kyllä minuakin hieman hymyilytti kun kuulin millainen tuo joskus huippuvuosinaan on ollut. Väri oli puinainen, ja keulaa oli jotenkin muotoiltu uusiksi. Niin ja luonnollisesti siinä oli kamina ja savupiippu.

    #136087

    @miki wrote:

    Väri oli puinainen, ja keulaa oli jotenkin muotoiltu uusiksi.

    Takaosan väri oli punainen, etuosa ilmeisesti maalattu maastovärein jotta taka poksi näyttäisi parkkipaikan reunalla seistessään pieneltä mökiltä.

    #136088

    @miki wrote:

    Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa kuvat Car-a-melli -pakusta 70-luvun puolestavälistä.

    Kevyt lääke löytyi Mikin huutavaan hätään, selaillessani vanhaa Nyytis/Sätky nippua.

    5/78 Sätkyssä oli lehti leike jossa peukalon pään kokoinen kuva:

    -Olli

    #136089

    Hannullahan oli kuvat Car a Mellistä!? Olivat mullakin jossain vaiheessa, ovat vain karanneet jonnekin avaruuteen. Molemmilta puolilta hyvät kuvat…

    t: Pertsa

    #136090

    Eipä Hannu ainakaan maininnut kuvista… Uskon kyllä että joltakin vielä löytyy. Ja toden totta, pientä esimakua tuo Ollin lähettämä kuva tosiaan antaa 😯 .
    Kaivoin eilen arkistosta (=vintiltä perimmäisestä nurkasta) Nurmeksen, Slovenian ja Hollanniin maailmankokouskuvat. Tosin skannerini on niin wanha, että joudun downgreidaamaan käyttöjärjestelmän että saan värkin toimimaan. Palaan siis myöhemmin asiaan.

    #136091

    Skannasin Nurmeksen kuvista ne, jotka varmuudella tunnistan suomalaisiksi. Valitettavasti omalta osaltani retroilu ei tuon pidemmälle historiaan ulotu. Jossakin vaiheessa skannailen vielä noita myöhempiä.
    Yritän löytää jonkkun julkisen albumin johon voi lisätä kommentteja. Voisi sitten kulkimien omistajat kertoilla lisää.
    Tuossa ensimmäinen skannaus:

    Edit: http://www.pbase.com/mikilindstrom/ Tuolla on niitä skannattuja. Lisäilkää kommentteja, ja ilmoittakaa mikäli jokin kuva loukkaa yksityisyyttä, tai on muuten vain sopimaton kaiken kansan nähtäväksi 😆 .

    Edit2: Olikin liian hyvää ollakseen totta. Tuo galleria toimii ilmaiseksi ainoastaan 30 päivää. kipin kapin kommentoimaan siis.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.