Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Sätkätapahtumako ???

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 39)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #122758

    Kiitokset pohjanmaalaisille mukavasta tapahtumasta Sydänmaalla. Fiilis oli kuin ennen vanhaan mutta tällaista wanhaa partaa kyllä ihmetytti sätkätapahtumasa olleiden kovakattoisten suuri määrä. Näyttää siltä, ettei perinteitä enää haluta kunnioittaa vaan tullaan kovakatolla vaikka kotona olisi toimiva 2cv. Järjestäjien mukaan paikalla olleista ajoneuvoista kovakattoisia oli peräti 1/3, joka on mielestäni huolestuttavaa (osa toivottavasti järjestäjien tavarankuljetusautoja).
    Ymmärrän kyllä, että joskus voi tilanne olla sellainen että sätkä on rikki, ja silti tekee mieli lähteä sätkätapahtumaan. Asia ok, mutta silloin voisi kovakaton pysäköidä fiksusti jonnekin kauemmaksi ja antaa sätkille ne parhaimmat paikat. Se kyllä ihmetytti eniten, että parhaalla paikalla keskellä pihaa seisoi koko viikonlopun suuri harmaa xm, joka vielä lauantaina pihalla käydyn kävelykisan aikana käydä rumpsutti siinä ainakin puolituntia ja tunki pakokaasua paikalla olleiden lukuisten lasten ja aikuisten keuhkoihin.
    Aina joskus tapahtumiin on joku kehdannut häpeillen tulla kovakatolla, mutta nyt näyttää siltä että joukossa rohkeus tiivistyy eli matkitaan kaveria tyyliin “jos se kehtaa tulla kovakatolla, niin miksen minäkin”.
    Pitäisikö kotimaisissa kiltatapahtumissa ottaa käyttöön sama systeemi kuin maailmankokouksissa eli suurempi osallistumismaksu ei 2cv pohjaisille ajoneuvoille?

    Vai riittäisikö meille kiltalaisille vain tämä pieni muistutus: “Sätkätapahtumaan tullaan Sätkällä”

    #136429

    @Sätkyttelijä wrote:

    rumpsutti siinä ainakin puolituntia ja tunki pakokaasua paikalla olleiden lukuisten lasten ja aikuisten keuhkoihin.

    Pyydän nöyrästi anteeksi mikäli käynnissä ollut kovakatto aiheutti vahinkoa sielullesi ja ruumillesi 😳 .
    Joutokäynti johtui kuitenkin siitä, että ponnisteluista huolimatta minun (kovakattoiseen myös) kulkimeeni ei löytynyt 6 volttista akkua. Näin ollen puoltyhjään 12 volttiseen piti saada sen varran virtaa että pääsisin kotiin valoisan aikaan ilman latausta. Pikalataus suoritettiin kyseisellä xm:llä. Samainen kulkuneuvo toimi myös huoltoautonani, kuljettaen mukanaan n. puoli tonnia työkaluja ja varaosia. Viestiketjussa “Ei heikkohermoisille eikä katsastusmiehille” ensimmäisen sivun viimeisessä kirjoituksessa on linkki kuvasarjaan, joka kertonee työkalujen tarpeellisuudesta.
    Pyydän siis täten anteeksi kaikilta joita em. latausoperaatio häiritsi.

    #136430

    Osuipa kirjoitukseni arkaan paikkaan, koska sain noin ivallisen vastauksen. Että oikein sielulleni ja ruumiilleni olisi pitänyt aiheutua vahinkoa.
    Olisit lainannut kirjoituksesta hieman enemmän eli sen, että “pihalla käydyn kävelykisan aikana käydä rumpsutti siinä ainakin puolituntia…”
    Kertomasi syy xm:n pitkälle tyhjäkäynnille on ihan ymmärrettävä, mutta paikka ei. Pihalla oli tosiaankin käynnissä tuolloin kävelykisa, johon otti osaa lähes 60 lasta ja aikuista ja kyllä se koneen ääni ja dieselin katku häiritsi, ihmetytti ja aiheutti keskustelua monien kiltalaisten keskuudessa. Järjestäjätkin huomauttivat asiasta auton omistajalle, mutta näytösluontoinen akunlataus keskellä kävelykisaa vain jatkui. Oma etu oli siis tärkeämpi kuin noin 60 kiltalaisen etu.
    Fiksu kaveri olisi siirtänyt autonsa tontin laitamille ja hoitanut sen lataushomman tapahtuman järjestäjiä ja kisailijoita häiritsemättä.

    #136431

    Syy sijaintiin oli huollettavan pakun sijainti, työkalujen ja varaosien läheisyys yms.

    Syy siihen ettei ajoneuvoa siirretty pois myöhemmin lauantaina oli nautittu olut.

    Syy kävelykisan aikaiseen tyhmäkäyntiin oli tarve saada pakun akkuun sähköä jotta kyseinen paku ehtisi valoisan aikaan perille 400km:n päähän.

    Eipä tullut arvon Sätkyttelijä työntämään pakua alueelle…

    Nöyrin anteeksipyyntö ajattelemattomuudesta, kellon ollessa miljoona tapahtumarikkaan matkan jälkeen, ei ajatus enää täysillä kulje…

    #136432

    @Sätkyttelijä wrote:

    tullaan kovakatolla vaikka kotona olisi toimiva 2cv.

    Niin, aiemmista kirjoituksistani ehkä esille myös käynyt on että kotona ei toimivaa sätkää ole vaan vaihteistoöljyä n.½litraa sadalle vievä kuljin…

    Olisiko siis pitänyt jättää lähtemättä ja jättää Car-a-mellin pelastusreissu tekemättä..?

    Taidan jäädä odottelemaan lisäkommentteja muutamaksi päiväksi, kuten yksityisviestiini vastausta… En minä kenenkään kiusanpäiten sitä ruumisautoa ulkoiluttanut enkä ajatellut kenenkään keuhkoja pilata tyhjäkäynnillä joka tosiasiassa oli n. 20 minuuttia… Tällä ajalla tosin tuskin mitään väliä ollut olisi, mielenpahoitus syntynyt jo oli, ilmeisesti. Tietysti tässä keuhkojen pilaamisasiassa voidaan olla useampaa mieltä, verrattuna vaikka perinteiseen yhyren pytyn kisaan…

    Ei hyvänen aika, tästähän saattaa vielä kehkeytyä piiiiitkä keskustelu… 🙄

    #136433
    txk

    Ilmeisesti olisi ollut parempi, jos se käydä rumpsuttaja olisi ollut vaikka sätkä tai Camina?

    Olisi tämäkin joutava urputusaihe jäänyt avaamatta. 🙄

    #136434

    Ei kirjoituksesi ollenkaan arkaan paikkaan osunut, eikä vastaukseni ollut ivallinen. Yritin viljellä huumoria ja suvaitsevaisuuden kukkasia.
    Ihmisillä on niin erilainen sietokyky erilaisissa asioissa, ikävä että tämä ylittyi sinun ja kanssasi keskustelemiesi kiltalaisten osalta.
    Voin vakuuttaa että minun perspektiivistäni, jousituksen petettämisen, virran loppumisen ja rattiakselin katkeamisen jälkeen kahdenkymmenen minuutin (jossa ajassa xm:n laturi tuottaa n. 40 amppeeria virtaa) vähäpäästöisen dieselin tupruttaminen tuntuu kuitenkin melko vähäpätöiseltä.
    Minun puolestani keskustelu aiheesta on käyty. Nyt ovat kaikki osapulet saaneet tuoda näkemyksensä esille 😀 .

    #136435

    Mietteitä ja kommentteja yllä oleviin kirjoituksiin sekä Poho-Jammaa tapahtuman järjestäjän että Raadin jäsenen näkökulmasta.

    Mielestäni huoli kovakattojen eli oikeiden autojen määrästä kiltatapahtumissa ja varsinkin Poho-Jammaa tapahtumassamme oli ihan aiheellinen. Itseäni vaivasi sama asia tapahtumassa ja ehdotinkin jo Oltermannille, että asiasta pitää keskustella sekä Raadin kokouksessa että ensi vuoden Jaosporvarikokouksessa. Uskon, että Kiltahenki on keskuudessamme kuitenkin niin vahva, että löydämme helposti sen oikean yhteisen sävelen tähänkin asiaan. Toivotaan myös, että nämä kirjoitukset saavat teidän miesten remonttisormet syyhyämään ja näemme ensi vuonna paljon hienoja Rättäreitä kiltatapahtumissa – ja vain muutaman kovakaton puskassa häpeämässä 😉

    xm:n tyhjäkäynnistä. Itse istuin tuolloin lähistöllä Raadin ulkokokouksessa ja on kyllä pakko myöntää, että se häiritsi sekä pihakisaamme että kokousta ja ihmetytti myös raatilaisia. Taisin sieltä huutaakin sinulle Jasu, että sammuta nyt se vehkeesi ja Jukkakin pihakisan juontajana pyysi samaa. Et kuitenkaan ottanut meitä tosissasi. Meille järjestäjille ko asiasta tuli myös valituksia varsinkin pienten lasten vanhemmilta, ja ihan aiheesta.

    No, mennyt on mennyttä ja uskon meidän kaikkien oppineen tuosta jotain. Samalla tavalla tyhjäkäynnistä olisi huomautettu meidän järjestäjien taholta kaikille, vaikka kyseessä olisi ollut sitten 2CV, Camina, Ami jne.

    Totta puhut Jasu, että yhden pytyn kriuhnaasukin on sitä turhaa joutokäyntiä ja siis aivan turha kisa. Jos ajatusleikkiä vielä jatkaa, niin turhiahan ovat oikeastaan kaikki rättäritapahtumat, sillä niihin tapahtuva ajaminenhan on pelkkää hupiajelua. Ja paljonkohan ne kaikki 76 kuljinta tuprutti pakokaasua taivaalle käydessään Poho-Jammaan turhassa hupitapahtumassa 😉

    Loppu hyvin, kaikki hyvin ja onneksi Miki pääsi lähes turvallisesti perille ruuhkasuomeen Caramellinsa kanssa. Hollannin pakukokoukseen sulla ei taida vielä tänä vuonna olla asiaa 😀

    t Päivi

    Rättäri - Citroen 2CV
    https://www.facebook.com/groups/168107986665515/

    #136436

    @Dooris wrote:

    Loppu hyvin, kaikki hyvin ja onneksi Miki pääsi lähes turvallisesti perille ruuhkasuomeen Caramellinsa kanssa. Hollannin pakukokoukseen sulla ei taida vielä tänä vuonna olla asiaa 😀

    Asiaa täällä turistaan, ja minäkin jo kaivoin sen herneen nenästäni. Adrenaliinitasot olivat melko korkealla koko viikkonlopun, alkaen siitä kun matkalla pojanmaalle höyläsin keskisuomalaista asfalttia etuakselin pultinkannalla.
    Nyt on caramelli tallissa monen mutkan kautta. Kun tallin ovet jälleen aukeavat, toivottavasti ruotsin-kokoukseen mennessä, lupaan että lataus toimii ja katto on entistä kovempi 😀 .

    #136437

    että sellaista…..

    näin Äkkipikaisena Tuittupäänä
    en voi olla kommentoimatta tätä “mielenkiintoista” aihetta.

    en ollut tapahtumapaikalla tilanteen sattuessa, en.
    täältä nyt vasta lukenut tätä tarinaa sattuneesta `kamalasta´ vääryydestä.

    Muistuttaisin kansalaisia sellaisesta asiasta, että
    Jasu on tehnyt Kaikkensa hyvin monen ihmisen ja projektin eteen
    – pyytämättä mistään yhtään mitään. omalla ajallaan, omilla voimillaan.
    silloinkin, kun on liikaa väsyttänyt ja mahdottoman paljon särkenyt.

    ja tässä on kiitos ???

    puolen tunnin väistämätön säätö
    ja tällainen meteli ja sormen osoittelu???
    – Uskomatonta.

    näin “uutena” luen noita kommenttejanne melko järkyttyneenä.
    luulin, että rättärimeiningeissä on kyse rättäreistä ja niiden kanssa puuhaamisesta,
    vaan olikin niin, että kyse on lasten ulkoilupäivistä ja sensellaisista ??

    -tyhmä tyttö on nyt aivan ymmällään- 🙁

    Vai kateusko tuolta rivien välistä paistaa?
    vai mistä nyt on Oikeasti kyse?

    Noh..
    katsellaan.. ja kuunnellaan…. ja sitten vasta todetaan… mitä tarvitaan.

    #136438

    Tosiaankin, noin uutena, Kiltaan kuulumattomana ja paikalta pois olleena, ei varmaankaan kannata mennä kommentoimaan sellaista tilannetta, mistä ei koko totuutta tiedä.

    Näin 23 vuoden kokemuksella voin Sinulle kertoa, että tämä 2CV-harrastus pitää sisällään paljon muutakin kuin vain Sätkien ruuvaamista ja kavereitten auttamista siinä ruuvaamisessa. Ja toden totta, meidän Poho-Jammaa tapahtumamme on tarkoitettu sekä aikuisille että lapsille, kuten lähes kaikki Suomen 2CV-Kilta ry:n jaosten järjestämät tapahtumat.

    Nimue kirjoitti: “-Tyhmä tyttö on nyt aivan ymmällään-“

    – niin olisin minäkin, jos menisin kommentoimaan sellaisia asioita ja tapahtumia, joista en mitään tiedä.

    Terveisin Päivi Lehtikunnas

    Rättäri - Citroen 2CV
    https://www.facebook.com/groups/168107986665515/

    #136439

    Hyvä hyvä! 😉
    tämän halusinkin tietää.
    printtaan sen ja panen seinälle, että joka päivä muistan!

    niin kauan kun Minun Miehestäni puhutaan, niin Aivan Varmasti kommentoin.

    piste.

    mutta selväksi tuli.
    tämä ko. asia ja niin niin Moni muu.
    kiitoksia Päivi.

    onnellisia jatkoja kaikille Teille. varokaa oravia. 😀

    #136440

    Asiaa ohessa seuraavana, en siis ollut paikalla:

    Hienoa, että Mikin paku liikkuu ja on saanut asianmukaisen ensihoidon. Kiltahenkeä parhaimmillaan.

    Häiritsevään savutukseen tuumailen vain, että kai te nyt toista sataa ihmistä Jasun (vaikka iso ja pelottava onkin, siis Jasu) xm:n sammuksiin saatte, jos oikein tahdotte.

    Menkää nukkumaan jok´ikinen. Ei tällainen keskustelu kuulu julkisuuteen, eihän?

    Sallitte minun kerrata hyvän ohjeen asioiden kirjoittamiseen:

    Kirjoittakaa yksityisviestinä (tai julkisesti, miten vaan) vihanpurkauksenne, mieliharminne, kivan terveisen, hyvän asian, jne ja niin, että se on kirjoitettu rakkauskirjeen muotoon – ei tule vääriä tulkintoja, herneitä nenään, eikä muutakaan ja meillä kaikilla on taas vähän parempi maailma.

    Jimmi Porist'
    044-339238kuusi
    jimmi65(ät)gmail.com

    #136441

    2cvjimmi. Kiits kommentista…

    Niin, yksityisviestillä yritin lähestyä ketjun aloittanutta, ainakaan vielä ei vastausta tullut ole… No mutta, mitäpä minä puolustelemaan, mutta jotain tämä ainakin osalleni tuotti. Jää Kujjeilut väliin tänä vuonna, sen opin tästä ettei enää kovakatolla minua missään tapahtumassa nähdä. Ei, vaikka siitä seuraisikin Kiltatoverin etu…

    Muutenkin hermo kireällä, liki kaksi kuukautta jatkunut päänsärky ja voimattomuus, talli meni juuri alta ja omaisuus pitäisi saada siirrettyä 140km alaspäin.

    Päätän osaltani tähän, ehkä myös tämän hienon elämäntavaksi kutsutun… 😥 Ette usko miten paha voi mieli olla..? Kiitos silti näistä vuosista…

    PS: Pakko tähän lisätä on, koska keskustelu lähti liikkeelle kovakattoisesta kulkimestani… Perustelut sille että Yhyren Pytyn Joutavanpäivääsessä Kriuhnaasussa olleesta kovakatosta ei kukaan mitään älissyt..? Kyseisessä koneessa suoraan sätkään yhteensopivat palikat olivat pyöränpultit ja venttiilikopat..?

    #136442

    Ei jumaleisson ole totta että tässä porukassa osataan olla näin saatanan typeriä jesuiittoja. Anteeksi kiroilu, mutta nyt pistää wanhaa pierua jo ihan oikeesti vihaksi.

    En ollut paikalla, mutta olen lähes 30 vuoden aikana ollut melkoisen monessa tapahtumassa mukana. Kertaakaan en ole tapahtumaan tullut siellä olevien sitikoiden takia, vaan siksi että siellä on ihmisiä joista välitän ja joita kutsun ystävikseni. Minulle on aivan herttaisen yhdentekevää millä kulkimella paikalle tullaan, toki on toivottavaa että tullaan sätkällä, mutta jos tilanne on sellainen että sillä sätkällä ei paikalle voi/halua tulla, niin ei kai se ketään haittaa jos tullaan vaikka mopolla, pääasia että tullaan.

    Tässä keskustelussa on heitelty kuumia kiviä nimeltä mainiten, sellaisten ihmisten päälle jotka mielestäni edustavat sitä paljonpuhuttua kiltahenkeä parhaimmillaan; kaikille sattuu joskus mokia, mutta mokien esiinnostaminen tällaisella julkisella areenalla on mielestäni äärimmäisen typerää ja sivistymätöntä.

    Ja sinä Hippi siellä, älä nyt p##rkele ota paineita, kyllä se päivä paistaa vielä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 39)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.