Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Onko tiedossa hyvää korjaamoa?

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #122799

    Heips,
    olen tässä kuljeskellut tyytyväisenä ihanan kesän 2CV-Auliksella (vm. -78, kutonen)ja nyt pitäisi saada runko oikaistuksi (näin mulle kerrottiin) yms. syyshuoltoa ja katsastukseen valmistelua tehdyksi. Runko on etuakselin edestä ilmeisen “etupainoinen”, eli lamppujen varret osuu melkein aukkojen yläreunoihin, kun niiden kai pitäisi olla keskellä??? Onko tämä miten kamala tila ja pitääkö oikaista, ettei Aulis jonain päivänä kynnä ylähuulella asfalttia? 😆

    Ja kukahan täällä keskisellä Uudellamaalla tekisi huoltoa ja korjausta, en saa yhteyttä Citrofixin Veijoon ja Masan tilalle en tiedä tulleen ketään muuta sätkäspesialistia.

    Kyselee Auliksen lokakuuss talvilepoon peittelevä
    Ode

    #136626

    itselläni oli samanlainen ongelma rungon kanssa ja totesin, että paras ratkaisu on uusi kuumasinkitty runko. jos runkoa ryhtyy korjaamaan niin korin joutunee joka tapauksessa nostamaan pois, ainakiin jos korjauksen hgaluaa tehdä hyvin. kun laittaa sinkityn rungon niin ei tarvitse ikinä enää olla huolissaan rungon ruostumisesta.
    mikko

    #136627

    Kiitos vankasta vinkistä,
    mistäs noita sinkittyjä runkoja saa…luin jostain 2 cv-killan lehdestä tarinaa, miten joku oli itse sinkinnyt rungon tms. Löytyykö tähän jotain nais-sätkäilijälle sopivaa ratkaisua?
    t. Outi

    #136628

    Voisin kuvitella että ensi kesän ruotsin-kokoukseen tulee myös noita runkokauppiaita. Jos kulkimen kori ja akselistot on varmasti muuten kunnossa, ei vaihtoon mene hyvältä tiimiltä päivää pitempään.
    Runkoja saa suoraan valmistajilta tilaamalla, mutta taitaa tulla aikas kovat rahtikulut. Ei niitä muutenkaan voi oikein halvoiksi kehua. Jotakin luokkaa uuden volvon puskurin hinta 😀 .
    Nitkahtaneella rungolla ajaminen voi olla jopa vaarallista. Ei sen takia että ylähuuli saattaa iskeytyä asfalttiin, vaan siksi että rattiputki voi yksinkertaisesti katketa väännön aiheuttamasta rasituksesta.

    Onko Aulis erään porvoolaisen valokuvaajan ex punainen kuljin? Jos, niin siinä pitäisi ainakin olla priima kori.

    #136629

    Juu,
    voisin miettiä tuota ensi kesän Ruotsin kokousta, josko roudaisin rungon sieltä…ellei sitten hitsaajia osu kohdalle. Citrofixin Viejo arvioi, että runko kestää vielä ihan hyvin, joten toivon ettei riskiä systeemin levähtämisestä ole.
    Aulis on tullut minulle Oulunkylästä, myyjä ei ollut killan jäsen. Se on välimeren sininen (Azul-maalisävy muistaakseni).
    Kiitoksin
    Ode-Outi

    #136630

    sinkityn rungon saa ostetuksi killan varaosamyynnistä. itse kuskasin n 75 kgs painavan sinkkirungon kattotelineellä reilut 300 km ilman ongelmia.

    #136631

    en missään nimessä halua moittia Veijon asiantuntemusta mutta Veijo tutki minun rättärin reilu vuosi sitten ja kehui rungoa harvinaisen hyväksi ja ehjäksi. totuus kuitenkin paljastui kun kori otetiin pois ja runko oli hyvin hyvin ruostunut eikä siitä olisi saanut hyvää millään keinolla. moni kukka päältä kaunis, sisältä …

    #136632

    Huuto.netissä näkyy Holapalla olevan edelleen sinkitty runko myynnissä. Sen lähtöhinta on Markumaiseen tapaan paljon alle sen millä hän on rungon varmaankin halukas myymään, mutta ei kysyvä tieltä eksy. Kun rungon ostaa talveksi, niin ainakin ehtii tuunata ennen kevättä….

    #136633

    Heips,
    En taida ostaa nyt sinkittyä runkoa, asennus on mun taidoilla ja pienten lasten äiskänä melko mahoton homma. Käytin Auliksen yhdellä korjaamolla, ja siellä todettiin rungon olevan suht vääntymätön, eli tässä tapauksessa Veijon arvio korjaustarpeesta osui yläkanttiin. Mutta ensi viikonloppuna peittelen Auliksen talviunille ja jään odottamaan ensi kesän retkiä.
    Leppeää syksyä!
    t. Ode[/u]

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.