Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Nyytisten 5/2006 pääkirjoitus herätti…

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #122830

    muutaman kysymyksen, johon en oikein löydä oman pääni sisältä vastauksia, siis …

    Kenelle on suunnattu Oltermannin 4 ensimmäistä kappaletta uusimman Nyytisen pääkirjoituksessa (5/2006)?
    Ja mitä Oltermanni kehoittaa tekstissä tekemään tai olemaan tekemättä?

    Tekstistä nousee esiin mm. sanat:

    keskustelupalsta
    apua hädässä
    nopeus
    väärä tieto
    suomalaisten paha tapa uskoa kirjoitettua tekstiä
    omilla aivoilla ajatteleminen
    ei-vastarannankiiski
    terve itsetunto
    yhteisö ja yksilö
    kriittisyys
    yhteisön etu
    kannanotot
    kokemattomuus
    muille jää “laskut” maksettavaksi
    itsellä hyvä olo

    Henkilökohtaisesti pääkirjoituksen viesti oli jotenkin kaksijakoinen, en oikein ymmärtänyt, että onko tämä palsta killalle hyvä asia vai huono, ja kehoitettiinko tänne tulevia uusia keskustelijoita (/lukijoita) suhtautumaan kaikkiin täällä kirjoittaviin ja kaikkeen täällä kirjattuun epäilevästi? Mikä oli Oltermannin kirjoituksen perimmäinen tarkoitus?

    Jimmi Porist'
    044-339238kuusi
    jimmi65(ät)gmail.com

    #136851

    Kiitos kovasti oltermannille kun kerrankin uskaltaa ottaa käytöstavat esille. Minusta jotkut kun unohtavat että tulevat vierailijoina toisten järjestämiin tapahtumiin, että siellä pitää kunnioittaa muita paikalla olijoita eikä tuijottaa omaan napaan. Järjestäjiä on minusta turha haukkua pitäisi olla tyytyväinen että yleensä tapahtumia on. Tiedän saavani muutamilta taas moitteita mutta hällä väli, meitä on monta ketkä ollaan keskusteltu tästä ja kaikki on ollu kanssani samaa mieltä. Olen ollu sitä mieltä jo pitkään että 2cv kilta saisi laittaa ryhtiä peliin. 😈

    #136852

    Kiitokset nyytistoimitukselle mukavasta lehdestä, jossa oli kivoja juttuja mm tekniikasta ja kesän tapahtumista.

    Keskustelupalstan juttuja luettua, voi vain todeta, että oltermannin kirjoitus oli hyvä.

    Mitenkäs se vanha sananparsi menikään?
    Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa

    #136853

    Tervetuloa Citikatti tuorein aatoksin tänne keskustelupalstalle.

    Se koira älähtää jne., niinpä niin… ehkä näin on. Kirjoitin alustuksen Nyytisten 5/2006 pääkirjoituksen 4 ensimmäisestä kappaleesta. En arvostellut Nyytisiä, enkä ottanut kantaa kiltakäyttäytymiseen esim. tapahtumissa.

    Nyytiset on ja tulee olemaan oivallinen 2CVjulkaisu (ainoa suomalainen!) – yksi tapa ja keino pitää kilta elossa, uskon niin.

    Veskun mielipiteeseen tapahtumakäyttäytymisestä on helppo yhtyä – hyvät tavat joko osaa tai ne voi oppia, jos haluaa.

    Pääkirjoituksen suunta vain jäi minulle epäselväksi – selvästi siinä yritettiin johonkin suuntaan antaa informaatiota, mutta mielestäni täysin ulkopuolisen käteen joutuessaan antaa kummallisen vaikutelman tästä keskustelupalstasta. Eihän täällä ole vuosien varrella ollut epäasiallista kirjoittelua, ainakaan 2CV:siin liittyen – kaikkia keskustelupalstoja pommittavat roskapostittajat ovat eri asia.

    Nyytisissä on tällä kertaa tavallista mielenkiintoisempaa luettavaa – etenkin sivun 6 “Kiltakäyttäytyminen – alustus ja raportointi Osmo Aulamo”-artikkelin ensimmäisen palstan viimeinen kappale. Aihe on varmasti kirvoittanut Oltermanninkin kirjoittamaan pääkirjoituksensa. Tässä se kappale Nyytisistä lainattuna (5/06):

    “Netti on nykypäivää ja niinpä etenkin erilaiset keskustelupalstat ovat hyviä tietokanavia. Ainakin Killan jäsenistön tulisi kirjoitella omille sivuille kurinalaisesti. Toki kritiikilläkin on oma sijansa. Turhaa “chattailua” tulisi välttää ja laittaa sellaiset viestit vaikkapa suoraan yksityisviesteinä. toki jokainen vastaa omista kirjoituksistaan nimellä tai nimimerkillä.”

    Mielenkiintoiseksi kappaleen tekee se, että siinä puhutaan kirjoittamisesta tälle palstalle kurinalaisesti – kuka ja mikä taho on sellainen, joka voi jäsenistönsä sananvapautta rajata esitetyllä tavalla? Kuka määrittelee kurin? Kuka valvoo kurinalaisuutta?

    Tämä edellä oleva nettikäyttäytyminen keskustelupalstoilla on tänä päivänä valtakunnallisestikin erittäin askarruttava kysymys. Sinällään pelottavaa tuo ajatus kurinalaisesta kirjoittamisesta – se toinen nimitys voisi olla vaikkapa itsesensuuri, eikö vain?

    Jimmi Porist'
    044-339238kuusi
    jimmi65(ät)gmail.com

    #136854

    Tämän keskustelupalstan sisältö tuntuu saaneen valtavat mittasuhteet ja painoarvon kiltalaisten keskuudessa.
    Totta mielestäni on, ettei palstan sisältö anna välttämättä ihan oikeaa kuvaa killasta ja kiltalaisista.

    Vai miten on? Oikeat ihmiset näitä juttuja tänne kuitenkin rustaa eikä mikään roskapostipalvelin. Ihan höpöjutut on tietysti helppo jättää omaan arvoonsa.Ja ainakin osa palstan käyttäjistä käy kiltatapahtumissa ja on ilmeisesti myös killan jäseniä, koska tapahtumista ja nyytisistä tällä keskustellaan.
    Itse olen käynyt vuosia kiltatapahtumissa hymyssä suin ja ajatellut, että kilta on ihmisten yhteisö ja ihmiset ne siellä iltanuotiolla istuu olivat sitten tulleet paikalle vaikka panssarivaunulla.
    Nyt kun näitä (oikeiden ihmisten kirjoittamia) juttuja (siis ajatuksia) on lukenut täältä on alkanut jotenkin tökkiä koko hoito, ihan tosielämässä siis. Vai kirjoittavatko ihmiset tänne jotain ihan muuta mitä oikeasti ajattelevat esim. kovakatolla tapahtumaan tulosta ?

    Kannattaisiko kuitenkin vähän miettiä mitä ajatuksia saattaa julkisuuteen ja mitä ei. Eihän sitä tosielämässäkään kaikkea ihan päin naamaa lauota.Kaikki ei kuitenkaan voi olla kaikkien kavereita koskaan missään, aina joutuu vähän “sietämään” itselle epämieuisia asioita ja ihmisiä ja ajoneuvoja.

    Jotenkin on sellainen tunne, että tälläinen palsta toimii parhaiten silloin kun jäsenet on todella anonyymejä eivätkä tapaa toisiaan koskaan tosielämässä.

    Ja mitä näihin kovakattoihin tulee, niin sellaisen 500000km ajetun vanhan sähköhydraulisen sitikan omistaminen vaatii mielestäni yhtä suurta hulluutta kuin 2CV:nkin. Satoja hapettuvia sähköliitoksia ja metreittäin hydrauliputkia, ventiileitä . . . ja mukavaa kyytiä . . . Mutta hulluutta meillä Suomessa riittää.

    #136855

    … täysin ulkopuolisen käteen joutuessaan tämä keskustelupalsta antaa melko kummallisen vaikutelman tälle keskustelupalstalle kirjoittelevista …

    #136856

    @toppok wrote:

    … täysin ulkopuolisen käteen joutuessaan tämä keskustelupalsta antaa melko kummallisen vaikutelman tälle keskustelupalstalle kirjoittelevista …

    Joo, ihan tottahan tuo on. Aika kummallisiahan me ollaankin.
    Minusta olisi hienoa että joku heittelisi tännekin yhtä levotonta läppää kuin joissakin tapahtumissa on kuultu iltanuotion äärellä, esimerkiksi wanhojen partojen suusta. Ja tietenkin myös toisinpäin. Minä satun ihan oikeasti pitämään niistä jutuista. Ne on sekä viihdyttäviä että opettavaisia. Ihan omissa sfääreissään.
    Täysin ulkopuoliset saavat puolestani ajatella porukoista ihan mitä vain, eikä uusien Kiltalaisten kannata näitä kirjoituksia säikähtää.
    No niin, tää oli taas ihan turhanpäiväistä chattailua… 😀

    #136857

    @18heppainen? wrote:

    Jotenkin on sellainen tunne, että tälläinen palsta toimii parhaiten silloin kun jäsenet on todella anonyymejä eivätkä tapaa toisiaan koskaan tosielämässä.

    Totta. Mutta kun tämä sivusto on (taas kerran, ymmärtääkseni) perustettu tukemaan harrastajia ja heidän ongelmiaan. Myös helpottamaan yhteydenpitoa ja osaksi myös tiedottamista varten. Nyytisten määrää kun “pudotettiin” kahdeksasta kuuteen (juu, olin kokouksessa mukana, en kannattamassa numeromäärän pudotusta..!) jolloin informaatiota kollegiumille tulee aiempaa harvemmin.

    Tällä palstalla pyörivät, ja tänne kirjoittelevat, ovat hyvinkin pitkälti tuttuja keskenään, ovat yhteydessä toistensa kanssa tapahtumissa, tällä palstalla, vapaa-aikana niin puhelimen ja sähköispostin välityksellä kuin nenätystenkin. Jotkut jopa suosivat Messengeriä ja Skypeä keskinäiseen yhteydenpitoon.

    Tällaiseen yhteisöön kun sitten tulee joku uusi joka ei pitkän ajan kuluessa muotoutuneita tapoja tiedä, saattaa todellakin saada hyvin väärän kuvan toiminnasta, pelkästään tätä palstaa lukiessa. Sitä en sano että ainoa oikea tapa harrastaa olisi kiertää kaikki mahdolliset tapahtumat läpi, mutta tapahtumissa käyminen valottaa monia näiden keskustelujen(kin) taustoja… Tähän liittyen toivoisin että tuota esittely-osiota suosittaisiin, muuttaa suhtautumista tarinoihin kun tietää kuka siellä nimimerkin takana majailee…

    Enkä väitä että olisin aina oikeassa, kuten tässäkään asiassa. Tämä yllä kuvailtu on vain oma mielipiteeni tästä asiasta…

    Mutta tuohon alkuperäiseen tekstiin. Eihän tuota suoraan ole suunnattu kenellekään yksittäin, vaikka siitä sellaisen vaikutelman helposti saakin..? Sääntöjä, määräyksiä yms. Siitä mikä Oltermannimme on laittanut kirjoittamaan tämäntapaista tekstiä, on varmasti osasyytä täälläpäin. Useiden väärinymmärrysten aiheuttama, katsoisin myös että luetun ymmärtämättömyyttä oli siinä “kähinässä” mitä Pohon jälkeen täältäkin lukea saimme, nähdäkseni tilanne karkasi käsistä myös sen takia kun “jätettiin huomioimatta” heti ensimmäisissä viesteissä esitetyt pahoittelut ja anteeksipyynnöt…

    Vaikeaa on toiminta ihmisten kanssa. Jostain tulee kaikissa yhteisöissä aivan älytön riitaisuus esille, monilla keskustelupalstoilla. Toisten hyväksyntä on minimissään, pelkästään omat mielipiteet katsotaan oikeiksi. Tosin tätä riitaisuutta on muutenkin tässä päivässä mukana, kaikenlaista “piikittelyä” löytyy jopa illan pääuutisistakin..!

    #136858

    Löysin tällaiset yleisohjeet keskustelupalstan kirjoittajille… täällähän ei ohjeita (kirjoitussääntöjä) ylläpidon kirjaamana näkyvillä ole.

    Kirjoitusvinkit – Lue ennen kuin kirjoitat

    • Älä huuda koko viestiä tai otsikkoa, isoilla kirjaimilla (caps lock) kirjoittaminen on huutamista.

    • Laita viestille aina ehdottomasti kuvaava otsikko. Eli esim. jos haluat kysyä mistä löytyy paikka A, niin otsikko ei saisi olla “Onko tietoa?”, vaan “Mistä löytyy kauppa A?”.

    • Kun kommentoit aiempana viestiketjussa olevaa kirjoitusta voit ottaa siitä lainauksen viestin oikeassa yläkulmassa olevalla “lainaa” -napilla. Lainaa vain tarpeellinen osa tekstiä, älä koko viestiä. Älä lainaa myöskään pitkiä viestiketjuja kokonaisuudessaan ellei se ole ehdottoman tarpeellista. Jos haluat kommentoida jotain erityistä kohtaa, lainaa vain se pätkä jota kommentoit.

    • Vältä turhia uusia otsikoita (topicceja). Jos on jo olemassa aiheeseen läheisesti liittyvä otsikko, lisää kirjoituksesi sinne. Käytä hakua.

    • Foorumi ei ole chatti. Hyvä foorumiviesti sisältää jotakin infoa, mitä muut eivät ole kertoneet tai esittää uuden näkökulman keskustelunaiheeseen. Eli kun kirjoitat jotain älä vastaa esimerkiksi pelkällä hymiöllä tai vain toteamalla että: Totta! Pyri vastauksissasi myös perustelemaan kantaasi ja kirjoittamaan enemmän kuin muutaman sanaa. Tämä sääntö ei tietenkään aina päde, emmekä siitä rankaise, mutta turhat viestit poistamme.

    • Turhanpäiväinen kiroilu on kielletty.

    • Ihmisellä on oikeus sanoa asiallisesti mielipiteensä vapaasti. Sitä täytyy kunnioittaa!

    • Viesteihin voi liittää kuvia. Ei suuria kuvia. Isommat kuvat vain linkkeinä.

    • Kaikki testit tehdään testailua varten luodulle hiekkalaatikolle.

    • Unohda häiriköt. Paras keino vaientaa heidät on olla vastaamatta. Muista myös vanha viidakon laki: Kun kinastelet idiootin kanssa, varmista että hän ei tee samoin.

    Tällaista tällä erää
    😐

    Jimmi Porist'
    044-339238kuusi
    jimmi65(ät)gmail.com

    #136859

    … Sekä tietty itsestäänselvät

    – Jos joku kirjoitus aiheuttaa negatiivisen tunnekuohun, käy vaikka kävelyllä, ota lääkkees, juo kuppi kahvia tai ajele sätkälläs kortteli tahi parikin ympäri että järki palaa kehiin.
    – Kun kirjoitat tänne, on syytä muistaa että kirjoitus säilyy täällä a-i-k-a hiton pitkään ja saattaa aiheuttaa mielipahaa tai volvotusta vielä pitkän aikaa senkin jälkeen kun ite on unohtanut mitä on tullu raapusteltua. Läheskään kaikki eivät käy 5 minuutin välein tsekkaamassa onko MINUN kirjoitukseeni vastattu ja pääsenkö MINÄ pistämään paremmaks.
    – Ja ennen kaikkea kato kenelle olet vastaamassa, että vastauksen sävy menee oikein!

    t. nimimimerkki “Kahden sekunnin pinna”

    #136860

    @toppok wrote:

    … täysin ulkopuolisen käteen joutuessaan tämä keskustelupalsta antaa melko kummallisen vaikutelman tälle keskustelupalstalle kirjoittelevista …

    Täysin ulkopuolisen joutuessa rättäri tapahtumaan saa hän melko kummallisen vaikutelman siellä olijoista …

    -Olli

    #136861

    @Citikatti wrote:

    Keskustelupalstan juttuja luettua, voi vain todeta, että oltermannin kirjoitus oli hyvä.

    Mitenkäs se vanha sananparsi menikään?
    Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa

    Niinpä niin. Todellakin tuoreena keskustelupalstalaisena kommentoit aika
    rehvakkaasti täällä olevia keskusteluja.

    Kun luet jälkikäteen keskustelu palstan juttuja on se kuin lukisit
    jälkikäteen rättäri tapahtumassa keskusteltuja juttuja, vailla tietoa
    kirjoitusten aikana vallallaan olevista asioista. Et tunne kirjoittajia etkä
    taustoja.

    -Olli

    #136862

    Hyvä PienempiOlli,
    Tuore keskustelupalstalainen olen juu, mutta foorumin juttuja olen lukenut jo pitkään ennen rekisteröitymistäni, joten kyse ei ole mistään jälkikäteen lukemisesta vaan ajantasalla ollaan oltu kaiken aikaa. Tapahtumissakin on tullut käytyä, joten hajulla ollaan aika vahvastikin, siitä mitä niissä on tapahtunut ja mistä keskusteltu.
    Rehvakkaasti uskalsin tosiaan sanoa oman mielipiteeni, että viimoinen nyytinen oli hiton hyvä ja siinä ollut pääkirjoitus myös hyvä ja täynnä asiaa.
    Luulin, että keskustelupalsta on avoin kaikille rättäriharrastajille, mutta palstaa näyttääkin hallitsevan jonkilainen sisäpiirin porukka, joka ei uusia tulokkaita hyväksy.

    #136863

    Olet Citikatti ainakin allekirjoittaneen puolesta lämpimästi tervetullut. Ei täällä ole mitään sisäpiirejä – miten voisi edes olla.

    Samalla tavalla ajattelevia ja sitten eri tavalla ajattelevia täällä on ja niin syntyy avointa keskustelua, toivottavasti. Se, että tuomitaan esim. sätkän rakentelu, kovakattoiset, yms. on turhaa puritaanisuutta – ajatuksen voisi kääntää toisin päin ja kirjoittaa tänne, että wanhuksen waalinta on pahasta – älkää museoiko, käyttäkää 2CV:nne loppuun ihan itse.

    Aktiiviset keskustelijat on aivan eri juttu kuin sisäpiiri. Kirjautumispäiväsi jälkeen olet muuten aktiivisuuslistan kärkipäässä, hyvä niin.

    2cvjimmi

    Jimmi Porist'
    044-339238kuusi
    jimmi65(ät)gmail.com

    #136864

    heippa, rakkaat kansalaiset.

    täällä sitä vaan soditaan, vaikka maailmassa olisi varmasti
    parempaakin ja ehkäpä jotain rakentavaakin tekemistä 🙂

    miunkii puolesta, tervetuloa, Citikatti.

    mutta! jos kerran:
    “Tapahtumissakin on tullut käytyä, joten hajulla ollaan aika vahvastikin, siitä mitä niissä on tapahtunut ja mistä keskusteltu.”

    niin käyppä, kiltti, kertomassa itsestäsi tuolla “esittäytymis – osastolla” ?? ..Jooko?

    rauhaa & rakkautta ; NVML

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.