Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Öljyisen näköiset jarrupalat edessä, voiko vielä käyttää

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #123254

    Näinpä tässä on päässyt käymään että muuten mainiot pakun levyjarru on saanut roiskeita oletettavasti öljyn ja bensan seoksesta ja ovat aika töhkässä. Melkein käyttämättömät jarrupalat myös. Voiko niitä pestä esim. bensaliotuksessa / missä vaan?

    Vai ovatko ne menetetyt, kun lienee liukkaiksi muuttuneet ja syynä puuttuvaan lukkojarrutusjälkeen

    t. Heikki

    #139279

    Kannattaa pestä osat jarrujenpuhdistusnesteellä, esim CRC Bräkleen. Pyyhkimällä lähtee enimmät liat pois, ja haihtuessaan aine vie loput rasvat mukanaan.

    #139280

    Joo, ensin kannattaa poistaa reilut rasvat jarrukliinerillä. Minä olen ottanut tavaksi ennen katsastusta löysäillä jarrupalat ja samalla sylinterit ja ottaa palat pois. Olen harjannut ne ensin puhtaalla teräsharjalla (ei sillä alustamasassa ja oljyssä olevavalla) ja sitten olen pyyhkäissyt ne 400 santapaperilla. Kuluneetkin palat saa pintaansa kuten uusissa olevan karheahkon pinnan ja koskaan ei ole ollut ongelmaa dynamometrissä. Paloihin kertyy ilman konee öljyvuotojakin sellainen kiillottunut likainen pinta pölystä ja varsinkin suolasta. Suosittelen !!

    #139281

    Saman moinen hionta auttaa muuten jarru kengissäkin.. 😀

    Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
    Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

    #139282

    En sitten käynyt ostamassa bräkleeniä hyvistä neuvoista huolimatta. Otin hieman bensaa, pidin paloja siinä vuorokauden ja kuivasin sekä kevyesti hioin. Bensarätillä ja rasvanpoistajalla putsailin ulkopuolet. Napautin sylintereihin ja melkein silmiin roiskui sisällä oleva LHM joten totesin että eiköhän ne liiku.

    Katsastuksessa jarrutehot olivat yllättävänkin samanlaiset, siis tämän huolletun ja toisen, jonka avauksesta on muutama vuosi. Käsijarrukin veti melkein renkaat lukkoon, kunnes katsastusmies luovutti käsijarrukahvan tullessa ulos putkestaan. Itse en olisi edes koittanut lukkojarrutusta noilla kolikon kokoisilla napeilla varustetuilla levyjarru-käsijarruilla!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.