Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Oltermannin kommentteja

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #123443

    Hyvät Suomen 2CV-Kilta ry:n keskustelupalstan lukijat

    Kuten varmasti kaikki tällä palstalla käyneet tiedätte on Raati ottanut sen kannan, että emme kommentoi näitä juttuja mitä täällä esiintyy. Nyt lienee paikallaan poikkeus tuosta säännöstä.

    Olen pyytänyt webmasteria poistamaan muutaman viestiketjun tässä viime päivinä. Syynä tähän on ollut mielestäni liian “kuumaksi” käynyt jopa herjauksen asteelle johtanut keskustelu. Näiden juttujen foorumilla oleminen ei varmastikaan edesauta kenenkään 2CV-harrastajan varsinaista harrastamista.

    Syynä näihin poistoihin ei tosiaankaan ole se, että Raatia on haukuttu täydeltä laidalta. Siihen me kuten kaikki aikaisemmatkin raatilaiset olemme saaneet tottua. Hieman vain haluaisin peräänkuuluttaa teiltä, jotka niin hanakasti näette kuinka huonosti asiat hoidetaan, sitä vaihtoehtoa siitä miten asioita tulisi hoitaa. Muistattehan toki, että Raadin jäsenistön kokoonpanosta äänestetään joka vuosi syyskokouksessa. Siellä meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa.

    Yhtenä vaihtoehtona on tässä jouduttu käymään keskustelua tämän foorumin sulkemisesta vain jäsenistön käyttöön. Se voisi tervehdyttää juttujen sisältöä mutta joidenkin mielestä taas olisi vapaan internetin hengen vastaista. Jokaisella meistä on oikeus mielipiteeseen., jotkut vain joutuvat tekemään ne päätökset toistenkin puolesta.

    Poistamalla nuo muutamat juttuketjut en todellakaan halunnut luokata sananvapautta. Killan puheenjohtajana katson kuitenkin, että yhteinen Killan jäsenistön etu näin vaati.

    Oltermanni Matti-vm 55

    #140473

    Miksi ette reagoineet Matroonan kirjoituksiin hekasta vastaapa tähä kysymykseen Oltermanni.MIELESTÄNI VAPAA KESKUSTELU ON HYVÄKSI EI VARMAANKAAN PAHAKSI KILLALLE tällä viestien poistamisella niin raati viestittää että se ei suvaitse vapaata mielipidettä ja tämä ei voi olla oikein niitä kohtaan jotka omalla mielipiteellään osallistuvat keskusteluun.

    VÄHÄN NIIN KUIN VEISI RÄTTÄRISTÄ PYÖRÄT PITKÄLLE EI PÄÄSE

    Mutta kuten kirjoitin aiemmin selatessa jäsenten vanhoija viestejä niin minkä luin niin ei ollut hyvä kannattaisi raadin poistamisen sijaan lukea viestit tarkaan ja siitä muodostaa käsitys missä mennään

    Poistamalla viestiketjut loukkasit sananvapauden pyhintä ihmisen vapaata itsensäilmaisua joka Suomessa on TÄRKEÄÄ.

    🙄 VIIMEEKSI SENSUURI TAISI ISKEÄ SALAMAN JUHANNUSTANSSI KIRJAAN JOS OIKEIN MUISTAN JA SITÄ ENNEN NEUKUT JA NYT OLTERMANNI 😉

    #140474

    huh huh, mitä vouhottamista. Kertoispa wilson kaikille ihan selkokielisesti mitä se oikein haluaa.

    #140475

    Kummaa toimintaa minun mielestäni että jos joku ei ole tyytyväinen harrastekerhon toimintaan niin aletaan syyllistää ja näytetään ovea? Eikö jokainen harrastaja ole tärkeä harrastuksen (ja kerhojen) pitämiseksi hengissä? Taustoja en asialle tunne, mutta matroonan kirjoituksia ihmettelen, hänhän kuitenkin edustaa omalta osaltaan Kiltaa. Asiat pitäisi voida sopia hyvässä hengessä, eikö totta?

    Terv. keltanokka “Kaapelimies” Sätkällä vasta vuodesta 2004

    #140476

    Lusikkani tähän soppaan:

    Nyt, kun Suomeen on saatu Wilsonin ja muiden aktiivien toimesta “sananvapaus-2CVharrastajakeskustelupalsta”, niin tämän 2CV-killan palstan voisi aivan hyvin jättää pelkästään kiltalaisten käyttöön. Näin voitaisiin keskittyä pääsääntöisesti asiaan eli 2CV:n sielunelämään ja siinä ohessa omistajienkin ja miksei killankin.

    Esim. Jäsenmaksun viitenumero on kirjautumistunnus ja käyttäjänimi löytyy ajodokumentista.

    Ja silloinhan Raatikin voisi tulla ulos kaapista ja pienellä viiveellä aina aika ajoin “Nettimannin” välityksellä kommentoida palstan kirjoituksia.

    JM Kivistö
    Pori

    Jimmi Porist'
    044-339238kuusi
    jimmi65(ät)gmail.com

    #140477

    Sen kummemmin täällä esitettyjen väitteiden taustoja tuntematta, olen itse kokenut tällä palstalla esitetyt herjaukset lähinnä säälittävänä valittamisena ja riidan siemenen kylvämisyrityksenä. Minua on jopa huvittanut ne muutamat käsittämättömät viestit. Mikäli niihin piiloutui suuri loukkaus, jäi se ainakin minulta huomaamatta.
    Kritiikki raatia kohtaan on lisäksi tullut niin kapealta sektorilta, että viestien sensurointi on mielestäni täysin liioiteltua. Lisäksi viestiketjuissa oli myös erittäin hyviä ja asiallisia vastauksia.
    Kuten Oltermanni toteaa, demokratiaa voi toteuttaa äänestämällä, ja vaikka syyskokous onkin tänä vuonna viety täältä ruuhka-suomesta hieman etäälle, voinee valtakirjaa ja asiamiestä käyttää. Sääli vaan että se joka jätti jäsenmaksunsa maksamatta poisti itseltään tämän mahdollisuuden.

    #140478

    @oppipoika wrote:

    Hyvät Suomen 2CV-Kilta ry:n keskustelupalstan lukijat

    Olen pyytänyt webmasteria poistamaan muutaman viestiketjun tässä viime päivinä. Syynä tähän on ollut mielestäni liian “kuumaksi” käynyt jopa herjauksen asteelle johtanut keskustelu. Näiden juttujen foorumilla oleminen ei varmastikaan edesauta kenenkään 2CV-harrastajan varsinaista harrastamista.

    Poistamalla nuo muutamat juttuketjut en todellakaan halunnut luokata sananvapautta. Killan puheenjohtajana katson kuitenkin, että yhteinen Killan jäsenistön etu näin vaati.

    Oltermanni Matti-vm 55

    oikein. pysykäämme asian ytimessä, mikä on yhteinen iloinen 2cv harrastus. raadille sen verran että älkää ihmeessä ottako liikaa itseenne yksittäisten turhautuneiden reaktioista. teette käsittääkseni hyvää työtä. yhdistystoiminta ei tänä päivänä ole totisesti helppoa…

    #140479

    Sananvapaus mediassa on loppujen lopuksi erittäin suhteellinen käsite. Esimerkiksi sanomalehtien mielipidepalstoja moderoidaan tai – jos näin halutaan sanoa – “sensuroidaan” koko ajan eikä nimimerkin takaa mielipiteiden laukominen ei tule yleensä kysymykseen.

    Internetin vapaat keskustelupalstat ovat tuore ilmiö. Harkinta ja vastuu onkin nyt ensikädessä kirjoittajalla ja valitettavasti huono arviointikyky ja käytös myös näkyy. Toisinaan välttämätön moderointi ehtii peliin vasta vahingon tapahduttua, jolloin tunne sensuurista on konkreettinen.

    Jokaisella on oikeus mielipiteensä esiintuomiseen, mutta on syytä muistaa myös internetissä kirjoittamisella olevan juridiset rajat etenkin mentäessä ns. henkilökohtaiselle tasolle. On oltava sanojensa takana. Tulisi myös harkita, onko tarpellista toistaa mielipidettään uudestaan ja uudestaan, jos sen julkaisemiselle on jo kerran tilaisuuden saanut.

    Yhdistyksen ylläpitämällä keskustelupalstalla olisi kirjoittajan henkilöllisyys oltava julkaisijan tiedossa mahdollisten räikeiden ylilyöntien varalta. Yhdistyksen jäsenyyskin olisi suotavaa, mutta toisaalta palstalla vierailemiseenkin olisi hyvä antaa mahdollisuus, jos se katsotaan tarpeelliseksi. Moderaattorilla on oltava mahdollisuus puuttua kirjoitteluun ja jopa poistaa osia, jos keskusteluissa liikutaan hyvän käytöksen ja oikeustajun rajoilla tai väärinkäytetään nimimerkin suomaa anonymiteettiä. Näin voidaan myös mielestäni toimia, jos kirjoituksilla katsotaan pyrittävän vahingoittamaan ko. yhdistyksen toimintaa ja päämääriä.

    Täysin vapaaksi luodut keskustelufoorumit kukkikoon rikkaruohoineen ja ruusutarhoineen kaikessa rauhassa.

    Kirjoitettu teksti on huomattavasti tulkinnanvaraisempaa kuin kasvokkain puhuttu. Erilaisia tulkintoja samasta tekstistä syntyy eri lukijoilla. Tunnelmien välittämiseen ja asioiden korostukseen voivat auttaa esimerkiksi hymiöt 😉 ja ISOT KIRJAIMET, mutta niitäkin kannattaa käyttää kohtuudella ja harkiten ilmaisun selkeyden säilyttämiseksi.

    Henkilökohtaiset herjaukset ja reklamoinnit eivät kuulu julkiselle keskustelupalstalle, vaan kahdenkeskiseen viestintään. Killan keskustelupalsta on saanut kärsiä niistä jo riittävästi. Tiedän valitettavan monta kiltalaista, jotka ovat hylänneet koko palstan käytön niistä johtuen.

    Tämä on minun mielipiteeni.

    Jukka isomäki

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.