Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Kokemuksia Nokian gps-kännyköistä?

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #123753

    Terve. Onko kellään kiltakansalaisista käytössään tai kokemuksia Nokian gps-kännyköistä? Oma wanha känny tarvitsisi seuraajan, ja ajattelin että jos pikku lisämaksusta saisi jonkinlaisen karttaominaisuuden käyttöön niin otan sitten sellaisen. Lähinnä 6110 kiinnostaisi. Silmämunat kipeinä olen tavaillut keskustelupalstoja, ja siellä tiedot ovat vähintäänkin miljoonassa eri vastauksessa ja osin ristiriitaisia, joten pari kysymystä tänne:

    1. Jostakin luin että känny voi näyttää joko sijainnin karttapohjalla tai reittiopastuksen, ei molempia yhtä aikaa. Pitääkö paikkansa?

    2. Miten gps-ominaisuus yleensä toimii näissä, siis onko pelkkä kiva lelu joka toimii kun lystää?

    3. Miten siknaali tavoittaa satelliitin sätkän rättikaton läpi? Vai pitääkö olla suora näköyhteys?

    Vaihtoehtoina tällaiselle kännylle olisi tietty erillinen navigaattori tai sitten tavan 3G-känny ja siihen gps-mokkula.

    Kokemuksia kellään?[/u]

    #142530

    Moro minulla on nokian 95, en ole ollut tyytyväinen sen navigaattoriin. Minusta kannattaa ostaa kunnollinen jos haluaa jonnekin päästä. Puhelin on varmaan itessään hyvä, mutta minulla on sellaset nakkisormet etten saa kunnolla numeroa valituksi. Ainut mitä tässä kehun on kamera, ostin isomman kortin sisään, saa pitkän elokuvan tehtyä jos haluaa. Minulla oli entinen nokian 6150 siinä oli iso akku niin siksi tuntuu että nykyistä saa ladata yläaikaa. Tässä oli minun mielipiteeni.

    #142531

    Olen ihan tyytyväinen 6110:aan. Totta kai joitakin kompromisseja on varmaan jouduttu tekemään. Satelliittien löytyminen saattaa kestää, eikä kamera korvaa oikeata kameraa, mutta ihan jees. Parempi kuin edellinen Benefon.

    #142532

    Terve!

    Yksi tuttu tuossa juuri kertoili hassusta sattumuksesta viimekesältä.

    Hän oli mökiltä kotiin palatessa ajatellut kokeilla nokianavin ominaisuuksia ja valinnut reitin kotiin optiolla ‘lyhin’. Reitti eteni pieniä teitä, yhä pienempiä, kunnes oltiin metsäautotien siinä kohdassa, että jatkaminen henkilöautolla oli melko hidasta ja haasteellista, joskin vielä mahdollista.

    Reittiin oli tuossa vaiheessa hyvä tutustua jalan ja näin tuttuni oli vaimonsa kanssa jalkautunut tuohon kauniiseen suomalaiseen korpimaisemaan. Muutaman sadan metrin päässä autosta heitä vastaan käveli samaan tapaa ympärilleen pälyilevä kaveri. Metsän samojat katsoivat tarpeelliseksi hieman selitellä outoa kävelyretken paikkaa ja paljastui, että vastaantulijakin suunnisti nokialaisen navin kanssa.

    Ainakin eri puhelinkojeet ovat siis samaa mieltä parhaasta reittivalinnasta 😉

    #142533

    Miki, mitä ohjelmaa käytät, Nokian omaa vai jotain muuta? Näyttääkö sijainnin vai reittiohjeet vai molemmat yhtäaikaa? Näissä tuntui olevan eroja riippuen firmware-päivityksistä.. Tarvehan olisi lähinnä hyvin harvoin, kun tuo karttakirja kulkee aina mukana autossa. Joskus olisi kiva keräillä tietoja rullaluistelulenkin pituudesta ja kestosta..

    #142534

    @dieselflosse wrote:

    Reittiin oli tuossa vaiheessa hyvä tutustua jalan ja näin tuttuni oli vaimonsa kanssa jalkautunut tuohon kauniiseen suomalaiseen korpimaisemaan. Muutaman sadan metrin päässä autosta heitä vastaan käveli samaan tapaa ympärilleen pälyilevä kaveri. Metsän samojat katsoivat tarpeelliseksi hieman selitellä outoa kävelyretken paikkaa ja paljastui, että vastaantulijakin suunnisti nokialaisen navin kanssa.
    Ainakin eri puhelinkojeet ovat siis samaa mieltä parhaasta reittivalinnasta 😉

    Nokia- Connecting people :mrgreen:

    Mulla olisi kanssa tarkoitus vuoden vaihteessa vaihtaa kännykkää.

    Vaihtoehdot olisivat:
    Nokia E90
    Nokia N95
    Nokia 6110

    Olen myös kuullut niiden huonoista karttaominaisuuksista. Nykyinen Navicorekaan ei kuulemma synkkaa kyseisten sisäisten Gepsien kanssa.

    N95 olisi hyvä koska siinä on wlan, ja sähköposti, eikä ole niin iso kuin Commari.
    Tarkoitus olisi valjastaa tuo puhelimen gepsi toimimaan myös läppärin Genimapin kanssa, mutta eivät kai nekään synkkaa yhteen. Ainakin datan saa siirrettyä läppäriin kännykästä.

    Työautossa on tällä hetkellä erilliset seuranta- ja paikannusjärjestelmät. Lisäksi erillinen kiinteä PC näyttöineen ja siinä Genimap gepsiin yhdistettynä. Lisäksi sitten yhdessä nurkassa Route 66 navigaattori ja kännykässä Navicore. Lisäksi karttakirja. Pahimmillaan 4 gepsiä pelissä yhtäaikaa.
    Jos ei tällä arsenaalilla eksy, niin ei sitten millään. 😯

    #142535
    txk

    Komppaan Mikiä 6110:sta.
    Teline on joksenkin pakollinen, samaten autolaturi. Navigointi päällä kun virrankulutus on aikamoinen.

    #142536

    Pakko myöntää että en ole vielä tuohon kovinkaan hyvin perehtynyt. Omistan vain maccejä, enkä näin ollen ole edes kännyä tietokoneeseen liittänyt. Pakko vissiin ensi kesän Tour de Francea varten nöyrtyä windows-käyttöön. Kuinka alas voi ihminen vajota…
    Softa on Navitecin ja kartta joka vehkeen mukana tuli on Route 66.. Lisää saa rahalla. ilmeisesti niitä maksullisia on DVD:llä joka tuli mukaan. Nokian omia karttoja voi latailla netistä, ja itse kartat oli vissiin jopa maksuttomia. Tosin navigointiominaisuudet niihin sai rahalla. Jotenkin näin.
    Telineen kännylle saa kätevästi Bilteman imukupillisen muistilehtiön ja kännytelineen yhdistelmällä. Sopii hyvin sätkään, ja tulee niin lähelle tuulilasia, että signaali on hyvä. Autolaturi on vielä hankkimatta, mutta se ei ollut kovin hintava. Nokian oma autoteline sitä vastoin on aivan törkeän kallis, jotakin luokkaa hieman alle 40 euroa.

    edit: Tosiaankin näyttää siltä että näytössä on joko karttapohja tai tiedot, mutta yhtä aikaa ei tässä versiossa voi pitää.

    #142537

    Minä ostin nokian karttapalvelun, makso 70e seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Tuntuu päivittävän kun kiinnitän tietokoneeseen melko usein. Mutta olen liian höynä käyttämään sitä, minulle olisi riittänyt soneran oma ohjelma.

    #142538

    Minulla on puhelimessa nav4all. Se on ollut hyvä apu aina tarvittaessa. Hyviä puolia ovat esim. ilmainen ohjelmisto ja käytössä ovat aina uusimmat kartat lähes koko maailmasta.
    Koska tuo lataa aina kartat netin kautta, niin datan siirrosta joutuu kyllä maksamaan, mutta käytännössä ne ovat yleensä vain muutamia senttejä.
    Tuolta tilasin myös GPS-mokkulan. Kannattaa kokeilla kun ei se juuri mitään maksakkaan.
    http://www.nav4all.com/site2/www.nav4all.com/index.php

    #142539

    @miki wrote:

    Olen ihan tyytyväinen 6110:aan.

    Eikös tässä ole jotain “pientä kivaa” ihan normaalin puhelimen ominaisuuksissa, kuten kaiuttimen äänen suhteen..? Jonkun puhelun yhteydessä taisit tuosta mainita…

    Tai sitten vika on täällä päässä, ääntä tuottavassa yksikössä..? 🙄

    Kuitenkin puhelimen yksi perusominaisuus taitanee olla kuitenkin puhuminen toisen ihmisen kanssa, tosin tämän ominaisuuden käyttö vähenee koko ajan mukaan tulevien lisäominaisuuksien myötä.

    #142540

    @Jasu wrote:

    Eikös tässä ole jotain “pientä kivaa” ihan normaalin puhelimen ominaisuuksissa, kuten kaiuttimen äänen suhteen..? Jonkun puhelun yhteydessä taisit tuosta mainita…

    Toden totta, puhelimena se pätkii huomattavasti enemmän kuin siemens. Mutta nyt olen kyllä myös tajunnut että hiljaisuus luurissa onkin kohtuullisen hyvä kohinansuodatuskyky. Tai sitten Jasu oli muuten vaan hiljaisella päällä 😀 . Myös taustamelun suodatus ulosmenevässä puheessa on erinomainen. Ninna soitti kerran kun satuin pakulla seisomaan liikennevaloissa. Kysyi olenko töissä kun on niin hiljaista… Asia selvisi kyllä kun lähdin liikkeelle.
    Suuntavaistoni sekä kartanlukukykyni liikkuvassa autossa huomioon ottaen tämä on välttämättömyys. Ja voihan sitä ajatella ekologisena tekona. Kymmeniä hukkakilometrejä on jo säästetty. Mitähän perusteluja vielä keksisi… Puhelin on hyvännäköinen (nokialaiseksi)? Sillä saa hienoja videoita ja hupaisia kuvia (terveiset vaan sinne rautalammille).

    #142541
    txk

    En tiedä muista Nokialaisista, mutta ainakini tähän 6110:aan saa ladattua myöskin Google Maps:n, joka pitää kuulemma myöskin jonkunsortin opastavan navigointisovelluksen sisällään. Sen käytöstä en tiedä vielä oikein yhtään mitään, kun en ole kokeillut. Lisäkivana siinä on mahdollisuus nähdä kartta satelliitikuvana. Kartat se “lataa” taivaalta sitä mukaa kun tarvitaan, data siis liikkuu ja maksaa jotakin.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.