Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Pompottava takajarru

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #124043

    Moro !!
    Olen yrittänyt päästä eroon kihnuttavasta ja jarrutuksessa pompottavasta vasemmasta takajarrusta. Dynamometrissäkin heilahteleva jarruteho näkyy selvästi.
    Kenkien säätö on tehty säätökalulla ja nyt vaihdoin rummun, mutta pompotus jatkuu ?? Onko kokemuksia vastaavasta ??
    Toinen kysymys, kun katselin uutta jarrukenkäsatsia, niin toisissa kengissä on jarruliina lyhyempi jarrusylinterin puoleisesta päästä kuin toisessa parissa. Miten nämä tulee asentaa, kumpi etummaiseksi ??
    Kirjoista en löytänyt selitystä ja ei ole ennen tullut vastaan.
    Lasse

    #145084

    Itse asiassa saksalaisessa kirjassa sanotaan, että tyhjä kengän osa tulee sijoittaa etummaisessa kengässä ylös ja takimmaisessa alas.
    Minun satsissa vai toisessa parissa on tyhjää ??
    Lasse

    #145085

    Eteen tulee hihna yläosaan ja takana alaosaan,, jos toisessa on pitkä ja toisessa vain alaosa,, niin täyspitkä eteen ja alaosalla oleva taka.. Selitys on se että rummun pyörimis liike tehostaa etukenkää ja takasta päin vastoin hylkii,,, joten lyempi kenkä saa saman pintapaineen ollessaan takana,, näin teknillinen autokirja väittää..
    💡 😉

    Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
    Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

    #145086

    Ja pomputus todennäköisesti johtuu soikeasta rummusta. Mikäli rumpu on vähän ajettu niin siitä saa sorvattua tuon heiton pois.

    Espoo-Ke-Su
    [B] [color color=blue]Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71, 2cv6 AK XXXL -76 [/color][/B]

    #145087

    Manu varmaan tarkoitti että lyhempi hihnainen ajosuunnassa etupuolelle, jos teoria pitää paikkansa.
    Pompotuksen minäkin luulin johtuvan kierosta rummusta, mutta kuten kirjoitin rummun vaihdon jälkeen ei muuttunut miksikään, ja siitähän juuri kyselin kokemuksia mikä muu voisi olla syy ?
    Lasse

    #145088

    Kyllä Manu tarkoitti juuri sitä, että pitkä eteen ja lyhyt taakse. Juuri noin ne pitää asentaa.
    Oletko varma, ettei jumputus tule toisen puolen jarrusta. Jos siellä on soikea rumpu vaikuttaa se myös toiselle puolelle jarrunesteen välityksellä. Ja jonkin verran myös etujarruihin.
    Masa

    #145089

    Minulla oli vastaavaa oiretta, ja syyksi paljastui lopulta pyöränlaakeri. Rummusta ei löytynyt heittoa ja laakerikin vaikutti ihan tiukalta ja hyvältä. Päätin kuitenkin vaihtaa laakerin ja kiristysrenkaan, koska kiristysrengas oli sen verran murjottu, että ei päässyt kokeilemaan, oliko se kunnolla pohjassa.

    #145090

    Moro taas !!
    Lauantaina otin jarrut uudestaan auki ja totesin, että vanhat kengät oli asennettu molemmille puolille niin, että kengän tyhjä osa oli ylhäällä.
    Pintaa oli vielä, mutta kuitenkin päätin vaihtaa uudet sylinterit ja kengät, kun kerran on auki ja samalla laitta uudet LHM nesteet.
    Uudessa kenkäsetissä (Ferodo) oli pintaa pidemmällä matkalla kuin vanhoissa ja todellakin kahdessa kengässä tyhjä ylhäällä ja kahdessa alhaalla.
    Asensin kengät kuten saksalainen Citikan korjaamokäsikirja neuvoo, eli oikeassa (repsikan puoli) takajarussa tyhjä osa tuli etukengässä ylös ja takakengässä alas. (sori Manu ja Masa, mutta uskoin tällä kertaa painettua Citikan korjaamokäsikirjaa 😯 )
    Kasauksen ja pienen koeajolenkin jälkeen voin vain todeta pompotuksen hävinneen.
    Pidempi testiajo alkaa huomenna, kun päräytämme Alainin kanssa saksaan Wiesbadeniin kuuntelemaan Eläkeläisiä 8)
    Lasse

    #145091

    No niin, nyt on testiajot ajettu ja Eläkeläiset kuunneltu. jarrut toimii hyvin ja lievä jumputus tuntuu vielä, mutta ei ollenkaan niin paha kuin alussa.
    Aamulla kävin katsastuksessa ja dynamometrissä näytti hyvältä, ero takana muutaman prosentin luokkaa ja heilumista ei näkynyt, kuten viime vuonna.
    Niin kummalliselta kun se vaan tuntuu, niin kuluneet hihnat voi tällaista tehdä, muuta vikaa ei löytynyt.
    😯
    Lasse

    #145092

    Jarruista tulee yleensä hyvin toimivat ja tehokkaat kun hihnat on oikeassa järjestyksessä ja keskitetty rummun sisämitan mukaan,, 😀

    Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
    Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.