Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka lataus takkuilee

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #124233

    jepjep, kyseessä on -68 mallin laite , joka on seisonut tallissa viimeiset
    14 vuotta . akku on uusittu ,laturin kenttäkäämi on vaihdettu , laturin hiilet ja kollektori on kunnossa ja aina vaan latausvalo palaa ja virta häviää. Miten virtalukon pohja tsekataan? Virtalukko on “putkimallinen” , startti on erikseen. Säädin on alkuperäinen Paris Rhone, laturi näyttäis olevan Ducellier. Vaihdoin kokeeksi johdot säätäjällä toisinpäin ja hullummaksi meni. Mistä sais pienempiä ajovalopolttimoita esim. 35/35W.

    #146255

    Ainakin 66/67 amissa on virtakykimen/-lukon pohja kiinni kahdella nastalla, jotka voi porata auki.. sitten kun kasaa, voi tilalle laittaa pienet ruuvit ja mutterit.. en sitten tiedä onko erilainen tuossa sinun kulkimessa.. enkä tiedä onko tuon kytkimen avaamisesta / huoltamisesta hyötyä latausongelmiin..

    #146256

    Jos lataus säätäjä / takavirta rele toimii kunnolla pitäis latauksen kyllä toimia?? Mutta kun tuntuu että laturin kenttäkäämi on vaihdettu,, on samalla hukkunut laturista jäännös mangneetti jonka tasvirta laturi tarvitsee herätäkseen lataamaan.. Tuon mangneetin voi saada sinne takaisin syöttämällä täyden + 6v jännite päjäyksen kenttäkäämiin siihen napaan johon säätäjän mangnetointi virta tulee,, laturin pitää olla silloin kasattuna jotta oikea napaisuus ja vaiheistus säilyy.. Laturin kenttäkäämin ja hiilien johtojen juoton yhteydessä sähkökolvista tulee sinne kenttiin sellainen mangneetti pläjäys että vissiin on mangneeetit sekasin…. 💡 😉

    Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
    Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.