Etusivu Foorumit Päävalikko 2cv-projektit Dyane Kuusi 1978

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 59)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #124473

    Toin maahan kutosdyanen, vain 90.000 mittarissa ja ajettavuudeltaan kuin uusi. Käväisin juuri tullissa jättämässä paperit sisään ja nyt on ajolupaa 3 kk.

    Katsastus pitää aloittaa 10 päivän sisällä.

    Pienellä fiksauksella voisi ajatella jopa museorekisteröintiä. Hitsauslaitteenkin voi todennäköisesti jätttää nurkkaan. Pintaruosteita onkin jo alettu hapottamaan pois helmoista (fosforihapolla).

    Työpaikan ikkunasta avautuu mieltäylentävä näky:

    #147507

    Pintaruostekukkasten poistoon olen käyttänyt seuraavanlaista menetelmää: porakoneella karhunkielilaikalla mahdollisimman tarkkaan ruoste pois. Sen jälkeen imeytetään fosforihappoa (sitruunahappokin käy) vessapaperitolloihin ruostepaikan päällä. Välillä käyn lisäämässä happoa ja annan olla vaikka yön yli, jos on aikaa odottaa.

    Fosfori- ja sitruunahappo ovat ns. elintarvikehappoja ja laimeina liuoksina suhteellisen vaarattomia. Ei tietenkään esim. silmiin kannata roiskuttaa ja suojahansikkaitakin sopii käyttää. Sitruunahappoa saa vaikka viinitarvikeliikkeestä jauheena ja fosforihappoa ainakin apteekista, mutta kuulemani mukaan myös Agrimarketista (johonkin maatalouskäyttöön). Oma liuokseni on teollisuusliuosta ja tarkoitettu nimenomaan ruosteenpoistoon.

    Melko pian fosforihappo mustuttaa ruostekohdat ja syö hapettumat pois. Korkea lämpötila nopeuttaa reaktiota.

    #147508

    Meinasitko itselle viksata tuon Dyanen?? Vai peräti johonkin hyvään kotiin myydä?? 😉

    Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
    Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

    #147509

    Tällä hetkellä ei ole myyntiaikeita, joskin kulkimia kyllä yli oman tarpeen.

    #147510

    Agri-marketin sitruunahappo on edullinen vaihtoehto. tekee vain vahvan liuoksen putsasin sillä koripultit ja muutkin alustan pikku osat 24t liuoksessa ja olivat täysin ruosteetomia.Myydään 5kg pöntössä.T.Matso 😉

    #147511

    Minullakin lilluvat irtoruuvit sitruunahapossa. Pitää julkaista ennen/jälkeen kuvat kun valmistuvat.

    hapotetut kohdat pesin juuriharjan kanssa puhtaiksi (vessapaperi “paloi” paikoin lujasti kiinni) sekä paineilmalla puhalsin kosteudet pois raoista. Lopputulos oli matta hieman hiekkapuhallusta muistuttava pinta. Syvimmät ruostekolot oli “koteloituneet” tummiksi pisteiksi.

    Kuumailmapuhaltimella varmistin vielä kosteuden poiston ja putsasin pinnat kertaalleen asetonilla. Sitten päälle Würthin ruosteenestopohjamaalia. 2-komponenttinen epoksi olisi todennäköisesti vieläkin parempaa. Hapotettu pinta tarjoaa luullakseni hyvän tartunnan maalille.

    #147512

    Onhan nuo hapotetut kohteet pysyneet minun punaisessa kulkimessa ruostumatta ja maalissaan jo kaksikymmentä vuotta…
    Etuikkunan reiässä esimerkiksi oli ruosteinen syöpymä jossa jo reikä keskellä,, hapotus pohjamaali ja pakkelilla reikä umpeen.. Hionta ja taas maalaus….. Hyvin on onnistunut…
    💡 😉

    Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
    Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

    #147513

    Nämä lokasuojan kiinnitysruuvit menivät sitruunahappoon reiluksi vuorokaudeksi. Ravistelin purkkiä välillä muistaessani

    Pois otettaessa ne olivat aivan mustat ja huuhtelun ja harjauksen jälkeen tämän näköiset

    #147514

    Parin pohjamaalikerroksen jälkeen itse neljästä purkista sävyttämääni pintamaalia pensselillä. Ruiskutellaan sitten kynäruiskulla parempi pinta ensi keväänä. Reikään tulee kittiä. Katsotaan pysyykö rauhallisena vai vaatiiko myöhemmin hitsausta. Epäilen, että ei jos koteloon suihkuttaa öljyä.

    #147515

    @matso wrote:

    Agri-marketin sitruunahappo on edullinen vaihtoehto. tekee vain vahvan liuoksen putsasin sillä koripultit ja muutkin alustan pikku osat 24t liuoksessa ja olivat täysin ruosteetomia.Myydään 5kg pöntössä.T.Matso 😉

    Googlettamalla huomattiin, että täällä kehien sisäpuolella ei noita Agrimarketteja ole! 😀 Onkos jollakin ehdotuksia, mikä olisi meille paras sitruunahapon toimittaja – tuota ruostetta kun olisi poistettava melkoisen paljon… Rälläkällähän ne enimmät lähtee, mutta pienempiä voisi kokeilla hapottaa. Ehkä kävelen vain apteekkiin?

    JA, miten sitruunahappo hävitetään käytön jälkeen? Meneekö laimennettuna viemäriin?

    #147516

    Oma liuokseni on viinipakkauksen mukana tulleesta jauhepussista. Myydään myös erikseen jopa supermarketeissa.

    Sitten apteekeista saa molempia happoja, mutta ilmeisesti korkeampaan hintaan.

    #147517

    Biltemasta saa 30 prossasta fosforihappoa edullisesti litran pulloissa (huomattavasti halvempaa kuin apteekista) . Kulkee nimellä ruosteenpoistoaine tms. Samaisesta ruåttalaisketjun myymälästä saa myös ruosteensyöjä -nimistä tököttiä jota ei tarvitse pestä pois. Kumpaakin on tullut käytettyä, hyvin toimii.

    #147518

    eipä bilibali myy enään fosforihappoa,noh sitä pikkupulloa eli liisteriä kylläkin,hinta vaan on suhteettoman kova.Mutta googlettamalla ruosteenpoisto,löytyy laajempia keskusteluita aiheesta 😉

    #147519

    Teollisuudessa metallien puhdistukseen ja peittaukseen käytetään happoliuoksia. Löysin esim. tällaisen tuotteen netistä http://www.somotec.fi/index_tiedostot/Page951.htm

    Jos katsoo käyttöturvallisuustiedotetta, se on käytännössä 25% fosforihappoliuosta eli hyvin sama koostumus kuin omassa tökötissäni. Teollisuudessa ainetta levitetään ruiskuttamalla, jolloin suojautuminen on vieläkin tärkeämpää.

    Tuollaisesta 20 kilon kanisterista riittäisi jo muutamalle kaverille jaettavaa. Tuskin vain on vähittäismyynnissä, tai tiedä häntä, mutta firman kautta hankittavissa.

    #147520

    Tuolta saa sopivasti sitruunahappoa,jos tuo hinnasto pitää paikkansahttp://www.laspek.com/index.html ja saahan sieltä muutakin sälää 🙄 ja vaikka sitä fosforihappoa.Tosin sitä saa motonetistä 12e/litra 30jotain%.Sitruunahappo 20%liuoksena siten 1e/litra,tuon hinnaston mukaan laskettuna(maksanee apteekissa joku 16e/kilo).Mainitaan nyt vielä etten tunne tuota firmaa paremmin,mutta mielenkiintoista tavaraa myydään ❓ asiaa sivuten http://www.vmpk.fi/forum/index.php?topic=4947.0

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 59)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.