Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka herneitäkö koneessa?

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #124591

    kovasti päänvaivaa on aiheuttanut viimeaikoina konehuoneesta kuuluva
    ääni – johon lauleskelukaan ei enää auta oloa helpottamaan vaikka kovasti olen sitäkin yrittänyt harrastaa.
    kevyellä kaasulla ajettaessa on hiljaisempaa rapinaa mutta ylämäissä ja kylillä ajettaessa kuuluu vaihtamisen jälkeen kuin herneitä lattialle pudottelisi tasaisena nauhana, about desilitran verran, 3-4 sekuntia..
    ääni on tasainen ja tasaisesti laskeva.
    kulkee kyllä hyvin, venttiilit kohdallaan.
    mahdolliset ja mahdottomat resonanssipaikat eliminoitu. mikään ei näytä vauhtipyöräänkään laahaavan. irtopellitkin on ruuvattu tiukimpaan mahdolliseen momenttiinsa ja sitä sun tätä värinävaimennettu.

    vauhtipyörän taakse en vielä ole katsonut. kytkinpaketti nyt ei ole uusi mutta ei luista vaikka säädöt tosin alkavat olla lopuillaan.
    poikittaispönttökin on vielä irroittamatta, josko ne herneet vaikka siellä oilisivat pakokaasujen pyöriteltävänä? ääni on kylläkin siihen ehkä liian tasainen
    sitäpaitsi kuuluu myös kulkimen seistessä kun kaasua anniskelen.

    muutenhan tätäkin kuuntelee, vain kun osaisi arvata onko kyse jostain tulevasta joka jättää kylmällä tienvarteen seisoskelemaan. tietäisi varata tallukkaita matkaan – tai vielä parempi, kohdentaa vian paikannusta ajoissa.. ääniähän sitikassa kyllä riittää se tiedetään, mutta tämä uusi orkesterin jäsen ei soita erityisen hyvin yhteen toisten kanssa. pitäisi erottaa heppu mutta kun en tarkalleen kuule missä hän herneitään viskelee..

    no, nämä äänikysymykset kuuluvat varmaan niihin iäisyyskysymyksiin heitän uistimeni kuitenkin tähän antoisaan kalaveteen. jos vaikka sama marakassin soittaja olisi ollut vierailulla jonkun muunkin konehuoneessa.

    #148190

    Vaikeaahan ääntä on näin etäältä arvata, mutta mieleeni tulee poikittaispönttö, josta sisäkalut ovat irronneet. Kokeile naputella sitä voimakkaasti. Äänen pitäisi kuulua, jos vika on rikkoutuneessa äänenvaimentajassa.

    #148191

    Mulla oli aikoinaan sellainen ärsyttävä sivuääni jota en paikallistanut mihinkään,, joka ei jättänyt välille eikä pahentunut.. Vika oli loppujen lopuksi siinä että koneen käydessä poikittainen äänenvaimennin heiluessaan koneen mukana hipsi heiluessaan käsijarruvaijereihin…
    Korjaus siihen oli että vaihdoin poikittaisen äänenvaimentimen sellaiseen jossa oli pitemmät lämmönvaihtimelle menevät putket,, noissa tarvike äänäreissä näkyy olevan mitta virheitä kun vertaa niitä keskenään.. Omassani oli lyhyet putket jolloin vaimennin nousi liian ylös johtaen vaijereiden hankaamiseen äänenvaimentimeen..
    Ainakin kannattaa katsoa vika paikka vaikka se voi olla kyllä muukin,, itselläni sattui tällainen…
    😉

    Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
    Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

    #148192

    Pehmenneet moottorin kumityynyt saattavat aiheuttaa sen että poikkipönttö osuu runkopalkkiin. Liikahtaako vaihdekeppi jarruttaessa? Lämmönvaihtimet saattaa myös resonoida, vaikka tuntuisi tiukoilta. Potentiaalisia äänen lähteitä on konehuone täynnä.

    #148193

    Olen samaa mieltä,, kerroinpahan yhden tarinan aiheesta…. 😉

    Mauno Nurkkala.. Raahe - Piehinki - Ylitornio.
    Lapinjaos Hupimestari.. 🙂

    #148194
    eki

    Kuten sanottu, konehuone on täynnä potentiaalisia äänilähteitä. Tässä kuitenkin kaksi omalle kohdalle sattunutta, jotka antoivat hieman kuvailemasi ääniefektin:
    – Laturin laakeri. Sen pystyy varmistamaan käyttämällä ruuvimeisseliä stetoskooppina
    – osittain irti revennyt tuulettajan siipi.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.