Etusivu Foorumit Päävalikko Tapahtumat Raid Poronkusema

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #124624

    Tammikuun viimeisellä viikolla on suunnitteilla ulkomaalaisille rättäristeille suunnattu “Raid Poronkusema” tarkoituksena katsastaa olisiko edes Lapissa vielä hieman talven haasteita jäljellä.

    Kymmenen Raid Laponien jättämä tyhjiö on kieltämättä kaivannut täytettä ja nyt lopulta päätettiin järjestää jotain “kevyempää” pienemmälle porukalle. Tiedoituskin on toiminut pelkästään puskaradion välityksellä. Vieraita on tulossa Englannista, Hollannista, Itävallasta, Belgiasta, Saksasta ja Ranskasta. Mukana on toki liuta suomalaisiakin etenkin järjestelyihin osallistumassa, mutta matalalla profiililla organisaationkin suhteen mennään.

    Reitti kulkee kutakuinkin Mikkeli-Kuusamo-Saariselkä-Hetta-Oulu-Vehu akselilla välillä 23.1.-1.2.2009. Jos tulee mieleen tutustumiskohteita ja “kylähulluuksia” matkan varrelta tai hieman sivustakin, kaikki ehdotukset ovat tervetulleita. Yöpymispaikat ovat kutakuinkin hanskassa, mutta, jos jotauin ainutlaatuista n. 35-50 hengen porukalle tiedät olevat tarjolla, ideoita otetaan vastaan. Saariselällä on tarkoitus viettää useampi yö ja halukkaat voivat sieltä tehdä yksityisretkiä pohjoisemmaksikin.

    Yhteyttä voi ottaa fin2cv-ät-saunalahti.fi, p.o4o72oo211, jos jotain asian tiimoilta mieleen tulee.

    #148304

    Joko olet löytänyt raidiin osallistuville ulkolaisille porotilalle tutustumiskohteen? Yksi porotila/matkailuyrittäjä löytyy osoitteesta http://www.tatuka.net/ . Paikka löytyy maantieteellisesti Pellon ja Rovaniemen väliltä napapiirin pohjoispuolelta. Mie en ole paikan päällä käynyt ainakaan vielä (matkaa sinne asuinpaikastani satakunta kilsaa). www- sivut on myös enlanniksi, joten ehkä sieltä löytyy sillä kielellä myös palvelua. Jos kiinnostaa, niin käy vilkaisemassa ainakin sivut. Raidilla ei ilmeisesti ole tarkoitus ajella vain ja ainoastaan pääteitä vaan haasteita hakien.

    T. Anja

    PS. Paikkaan ajo ei aiheuta kovinkaan isoa mutkaa Hetasta alaspäin kuljettaessa. Reitin voi järjestää myös vähemmän liikuttuja (yleensä aurattuja) teitä pitkin mm. Tepaston ja Unarin kautta.

    #148305

    Kiitos, juuri tällaisia vinkkejä kaivataankin. Täytyy ottaa yhteyttä; joskus on nuo porotilavierailut olleet liki “laillistettua ryöstämistä”, joten joku rehti ja aito tila olisi mukava löytää.

    #148306

    Kyllä me olemme Raidilla porotilalla käyneet pari eri kertaakin lähellä Karigasniemeä. Sain nähdä miten porot ajetaan kirnuun ja olin mukana nostelemassa Norjasta eksyneitä poroja takaisin maahan palautettavaksi. Ei muuta kuin koparat yhteen ja peräkärry täyteen liikkumattomia, mutta eläviä poroja.
    Kerran olimme kuutamonvalossa hankkimassa poronlihaa Kaamasessa.
    Näky oli melko eksoottinen. Helmikuun pakkanen ja musta roikkuva hahmo kuuta vasten. Poro mahtui paloiteltuna Karvisen sisään. Eihän tuollainen poro ilmaa nahkaa ja jalkoja paljoa paina.
    Lappalainen oli ampunut onnellisen poron, jonka oli ajatellut laittavansa itselleen.
    Porotilalla käynti kaikkineen tulee olemaan varsin mielenkiintoinen kokemus ulkolaisille ihmisille.

    #148307

    Moiks!
    En halua sekaantua Raid-Poronkuseman suunnitteluun vaan tiedoksi Koillismaan kautta etelästä kauas pohjoiseen tai pohjoisesta etelään kulkeville voisin pikkasen mainostaa mukavaa nukkumapaikkaa, jonka hintakin vaikuttaa kohtuulliselta. http://www.aneenloma.fi

    Lapin jaoksen vuoden 2009 tapahtumapaikkana on tuo edellä mainitusta linkistä löytyvä Posion Anetjärven entinen kyläkoulu. Syyskokousväki päätti pitää Lapin jaoksen tapahtuman (15-17.5.2009) ja paikka on jo varattu, suluissa oleva aika on muutettu virkamiehistön suostumuksella. LAPIN JAOKSEN TAPAHTUMA, ANETJÄRVEN JOTOS, ON 12-14.6.2009 ANEEN LOMASSA . Laittakaahan kalenteriinne ja saapukaa kisailemaan kanssamme.

    Terveisin Anja
    Lapin JP vuonna 2009

    #148308

    Hyvinkin näyttää siltä, että otamme Aneen loman yöpaikaksemme matkalla pohjoiseen. Kiitos Anjalle vinkistä.

    Osallistujia on nyt n. 30 henkeä ja viitisentoista sätkää. Ulkolaisia rättäristejä Ranskasta, Belgiasta, Hollannista, Saksasta, Itävallasta, Ruotsista ja Australiasta.

    Jos joku haluaa edukkaasti vuokrata kohtuullisessa talvikunnossa olevan kulkimen ulkolaiselle osallistujalle, sellaiseenkin voisi olla kysyntää.

    Reissuun voisi mahtua mukaan vielä muutama sätkäkunta yöpymispaikat huomioiden. Suomalaisilta mahdollisilta osallistujilta toivomme aitoa kiinnostusta ulkomaanelävien kanssa seurustelemiseen ja avunantoon pienissä järjestelytehtävissä.

    Reitti on kutakuinkin Mikkeli-Posio-Saariselkä.(Kautokeino)-Hetta-Hailuoto-Vehu ajalla 23.1.-1.2.2008. eli tammikuun viimeinen viikko ja viikonloput päälle. Siellä voisi olla hyvässä lykyssä oikea talvikin pikku haasteineen.

    Yhteydenotot:fin2cv-ät-saunalahti.fi,o4o72oo211

    #148309

    Poronkuseman nettisivut julkaistu:

    http://www.sitruuna.com/poronkusema/

    Siellä on muutama sana suomeksikin.

    Reitti-osioon otetaan mielellään vinkkejä vastaan. Näistä sitten raidilaiset valitsevat oman makunsa mukaan ja toki muutamiin paikkoihin suoritetaan yhteisvierailujakin. Kaikenlaiset teollisuuslaitokset, erikoispajat, käsityöläiset yms. ovat mielenkiinnon kohteena myös, jos jollakin on kontaktia työnsä tai harrastustensa puitteissa.

    Suomalaisista kaupungeista osuu reitille ainakin Mikkeli, Varkaus, Kuopio, Iisalmi, Kajaani, Rovaniemi, Kemi, Oulu…

    #148310

    Poronkusemalle on tullut lisää ilmoittautuneuta, viimeisimmät Australiasta ja Italiasta saakka.

    Kaksi Barbour 4×4-sätkääkin osallistuu.

    Muutamalle innokkaalle matkan päällä käytännön järjestelyihin osallistuvalle voisi tilaa olla.

    http://www.sitruuna.com/poronkusema/

    #148311

    Raid Poronkuseman voi sanoa jo alkaneen, koska suuri osa ulkolaisista on jo suunnannut 2CV-kulkimiensa keulat kohti Suomea.

    Lehdistötiedotettakin on jaeltu ja pientä julkisuutta jo saatukin:
    http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/lappi/2009/01/rattisitikat_valloittavat_lapin_490802.html

    Matkan varrelta kirjoitellaan juttuja ainakin kolmeen nettipäiväkirjaan, linkit löytyvät täältä:
    http://www.sitruuna.com/poronkusema/diary.php

    Mikkelin jaokselle jo nyt kiitos avunannosta lähdössä Loukeella.

    Nyt ei toivota kuin napakoita pakkasia loppuviikoksi ennustetun lumimyräkän jälkeen.

    #148312
    #148313

    Jäätien jälkeen kovalla maalla!
    Siilinjärven Kasurila 24.1.2009 kello n.12.58.42
    http://s426.photobucket.com/albums/pp347/Citroman_album/Raid%20Poronkusema/

    Turvallista matkaa!

    #148314

    Heips!

    Kävivät sunnuntina YLE:n sivuilta Areenan linkistä Pohjoissuomen alueuutisia eiliseltä päivältä (to 29.1.) ja oli pätkä napapiiriltä raidin paluumatkalla etelään. Käykääpä vilkaisemassa.

    Osmo

    #148315

    linkki edelliseen:
    http://areena.yle.fi/toista?id=1812749

    Kohdassa 7.09 min

    #148316
    Pia

    No niin, poroja on nyt kusetettu oikein urakalla. Matka on ohi ja jäljet näkyvät netissä:

    http://lukijoidenkuvat.hs.fi/uusimmat/30476

    http://www.kaleva.fi/plus/juttu778393_page0.htm
    – Hailuodolta tulo

    http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/lappi/2009/01/rattisitikat_huruttelevat_lappiin_499868.html
    – Henkalla on kuulemma 4 autoa ja Pante Rik:n siellä kovasti kommentoi 😆

    http://www.ilkka.fi/Article.jsp?article=398165&Title=Yhdelle+se+on+ankka+ja+toiselle+r%C3%A4ttisitikka
    – Shaynen juttu

    http://www.koillissanomat.fi/?f=3707189&iddoc=3707189&lomake=1
    – Anetjärveltä

    Tuossa muutamia.

    Hauskaa oli!!!

    t:Pia

    #148317

    Hieno retki, vaikka pakkasista tuskin oli tietoa. Taisi kylmintä olla Puolangalla noin 23 Celsiusta. Osan matkaa ajettiin puhallin kiinni ja lämmitysvipu sinisellä.
    Paljon oli reitillä vilkuttajia ja uskoisin meidän olleen niitä tuttuja, joita nähtiin lehdistä ja kuultiin radiosta. Nyt huilitaan ja sulatellaan kokemuksia.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.