Etusivu Foorumit Päävalikko Tekniikka Vauhtipyörä 652 Visaan

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #124894

    Käytä 2CV6:n vauhtipyörä 652 Visa-koneeseen?

    #149988

    Eipä käy. Visan vauhtipyörä on kiinni kampiakselissa kuudella pultilla, Sätkän vastaavat palikat viidellä…

    Jos taas “enempi soveltaa” haluaa, niin lähinnä pulttijaon kannalta yhteensopiva osa löytyy GS -tuoteperheen moottorista… Vaan sitäkin vauhtipyörää pitää hieman sorvata moottorin puolelta jotta vauhtipyörä ei ottaisi kiinni moottorin lohkoon/öljypumppuun, samalla tuo järjettömän painava möykky hieman keveneekin. Kiva lisä mitä tuossa saa, on huomattavasti suurempihalkaisijainen kytkinlevy, jos tuota moottoria virittämään alkaa, ei tule kytkimen kanssa pito-ongelmia..!

    Vai koskiko tämä kysymys pelkkää startin hammaskehää..? Sehän olikin vaihdettavissa vauhtipyörästä toiseen lämpöä käyttäen…

    #149989

    Eikös GS:ään ole useampaa vauhtipyörämallia? Kun mielestäni pyörittelin omaa visaani tehdessä geesun rinkulaa käsissäni ja mielestäni se olisi siihen heittämällä mennyt?

    Espoo-Ke-Su
    [B] [color color=blue]Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71, 2cv6 AK XXXL -76 [/color][/B]

    #149990

    Kiitos tiedoista. On tuossa vain yksi 652-kones ilman vauhtipyörää (ja vähän muutakin).

    #149991
    eki

    Niin, ja starttikehän hammastus on erilainen

    #149992

    Tähän voisi vielä täsmentää että Visassa ja GeeSussa on sama hammastus, joka siis poikkeaa Sätkästä. Mutta tuon hammaskehän siis voi Visan vauhtipyörään vaihtaa (todennäköisesti GeeSunkin, pitäisi tarkistaa) sillä hammaskehä on kiinni vauhtipyörässä vain lämpösovitteella…

    Voihan tuon “ongelman” ratkaista toisinkin, kuten “eräässä oudossa Pakussa” silloin aikanaan ratkaistiin, 6-voltin vetostarttiin tuli Bendix-laitteeseen vaihdettua ratas GeeSun startista… Ei olisi ehkä kannattanut, mutta onnistui se niinkin, käyttäen rälläkkää, ja hitsivermeitä apuna… Ja ompahan sitten sillä saatu hämmästettyä “asioista kaikentietäviä”..!

    Erään huhutiedon mukaan ykköskoppaisen Ford Fiestan startti saattaisi myös käydä Visaan suoraan, mutta tätä ei ole tullut hankittua eli testattua..?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.