Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Suojalaseista

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #125260

    Muutama sana suojalaseista: Olen eilen klo. 00.00 palannut kotiin HYKSIn silmäklinikalta 8.5tunnin odottelun jälkeen. Silmästä kaavittiin neulan ja pienen poran avulla pikkuruinen pala sätkän peltiä. Sain sen sinne lauantaina oviprojektiani viimeistellessä rälläkän laikan annettua sille runsaasti kulmanopeutta ja lämpöä. Työskennellessä minulla oli suojalasit, mutta näköjään huonot sellaiset. Lasit antoivat kyllä kohtisuoraa ja sivusuojaa, mutta ilmeisesti linssin alapuolelta kipinä luikahti silmään. Reissuvalmistelu- ja työaikaa paloi runsaasti ja lasku tulee perässä, joten suosittelen vain ja ainoastaan hyvien suojalasien käyttöä ennenkuin metalli- ja pölyhommiin ryhtyy!

    Nm. onneksi paranee ennen lähtöä…kait.

    Espoo-Ke-Su
    [B] [color color=blue]Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71, 2cv6 AK XXXL -76 [/color][/B]

    #152236

    Huomenta!

    Olen itse alkanut käyttää hitsausmaskia vähänkin isommissa “laikkailuissa”. Minulla on sellainen maski, joka näkyy läpi jo normaalivalolla, paitsi sellaisen mustan säädettävän lipareen kohdalta. Silmien lisäksi tuo suojaa naamankin inhoittavalta pistelyltä. Tuollainen Euromaski siis. Onko juuri tuo tummuusaste, siitä en mene takuuseen.

    #152237

    Ai niin, tuolle oli viimeksi eilen käyttöä, kun eräs sätkä sai palan uutta pohjapeltiä 😉

    #152238

    Minäkin opin aikanaan suojalasien tärkeyden. Onneksi se rälläkän kipinä laskeutui kevyesti silmän valkoisen osan pinnalle ja sain sen itse pois. Ei ollut kipeäkään kauaa. Mutta pisti miettimään että mitäs jos kipinä olisi tullut keskemmälle ja vähän kovempaa. Silmälasien suojausvaikutus on lähinnä satunnainen. Sen jälkeen en ole rälläkän liipaisimesta vetänyt kertaakaan ilman suojalaseja. Ja sama tietysti muillekin vastaaville työkaluille.

    #152239

    Minun kun pitää käyttää silmälaseja jo “näönkin” vuoksi, niin rälläköidessä käytän
    silmälasien päällä ns. syöksylaseja. näitä tämmöisiä mitä olen käyttänyt mäkeähypätessä
    tai endurolla ajellessa, ne sopii silmälasien päälle eikä varmasti mistään pääse kipinöitä.
    Niitä saa kirkkaana tai sävytettynä.

    Hausjärvi / Hy-Ri

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.