Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Rutattu rättäri:(

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #125900

    Mie en enää tiedä millä värillä omaa kaunokaista “Beibisitteriä” pitäisi kaunistaa kun eivät muut autoilijat vieläkään tahdo huomata kuljintani 🙁 Vaan ajavat suoraan kylkeen. Viime kesänä meni toinen kannikka kun olin kaupassa eikä lappua edes tietenkään jätetty.. ja viime viikolla ajoi vanha ukko sitten suoraan kylkeen kun olin samalle kaupan parkkipaikalle kääntymässä.. voihan Helevetti mitä meinikiä!!Se parkkipaikka on kirottu 😀 Aloin jo suunnittelemaan erivärisiä huomiovaloja puskureihin, lokareihin, ja katolle. Sellasia eri värisiä,pyöriviä ja jotka liikkus vielä ylös ja alas..ajaskohan ne vielä päälle? “Beibisitteri” on ollu ajossa vasta 2 vuotta ja nyt on jo molemmat kannikat rutussa..hmph..

    #156874

    Oman 2cv-urani aikana olen saanut kokea sen, että sätkällä on aina ajettava suorastaan neuroottisen varovaisesti ja nimenomaan muiden ihmisten takia. Osaksi se johtuu ihmisten välinpitämättömyydestä ja antipatioista rättäreitä kohtaan ja myös siitä, että tuolla yksinkertaisesti on aivan älyttömän huonoja kuskeja liikenteessä! Mielestäni määräaikaiset kertauskurssit autokoulun penkille pitäisi tehdä lakisääteisiksi tietyn ikärajapyykin rikkoutuessa. Perusteluna tälle kertaamiselle: Jokainen meistä voi mietiskellä käyttääkö vilkkua ajoissa, ennakoiko muuta liikennettä, joustaako ja ajaako taloudellisesti vai kaasu pohjassa. Pieni säännöllinen muistutus näistä asioista voisi muuttaa oleellisesti liikennekulttuuriamme, kun kurssien seurauksena sellaisilta ihmisilta joille se kortti ei enää kuulu otettaisiin se pois ajoissa.

    En nyt missään nimessä kyseenalaista tässä Cecilian ajotaitoja, vaan nimenomaan sen vastapuolen. Tästä parkkipaikkakohelluksesta tuli mieleeni kun kerran istuin broidini kanssa parkkialueella sätkässä ja viereen suhautti joku tojolootaihminen ulkona omasta ruudustaan ja täten aivan liian lähelle meitä… Keski-ikäinen nainen hyppäsi puikoista ulos ja kolautti ovellaan pelkääjän puoleista oveamme. Avasin ikkunani ja kurkistin samantien ulos tuliko vauriota. Nainen katsahti minuun ja totesi samalta seisomalta itsevarmalla äänellä: “Ei siihen sinun kotteroosi mitään tullut!” ja suksi tiehensä… Onneksi ei tullutkaan, mutta asenne oli hyvin selvä.

    Jos tästä tulevasta lokareiden ryppyvoideoperaatiosta nyt jotain positiivista pitää löytää niin onneksi olemme jälleen säästyneet henkilövahingoilta.

    Aurinkoista ja parempaa kevättä toivoen mä!

    🙂

    Espoo-Ke-Su
    [B] [color color=blue]Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71, 2cv6 AK XXXL -76 [/color][/B]

    #156875

    Käytänpäs tätä säiettä törkeästi hyväksi. Kuinka tarkkoja ovat tuosta korjaamisesta. Voisiko itse rakentaa tuohon lokasuojan kolhiintuneen tilalle, vai vaaditaanko siihen alkuperäinen? Tietysti muoto nyt olisi jotakuinkin sama mutta ei tietysti ihan täysin sama. Sinälläänhän noilla koripelleillä ei ole tekemistä muuta kuin ulkonäön kanssa joten sen puolesta sama miten ne muotoilee.

    Onko joku muutoksia tehnyt ja vaatiko se minkälaisia tappeluja byrokratian kanssa? Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, en ajatellut lähteä omaani muutteleen. 😉

    #156876

    Aika surkeaa kun heti ajokauden alusta lokarit näyttää tuolta. Positiivista ei-itseaiheutetuissa tuonkaltaisissa rutuissa on se, että yleensä tuosta saa ihan käypäsen korvauksen vakuutusyhtiöltä. Mikäli peukalo ei ole ihan keskellä kämmentä, saattaa jopa jäädä hieman voiton puolelle. Tässä tapauksessa, ja mikäli kiltisti kysyy saattaa perhepiiristä löytyä melkoinen pellinmuotoilija 😀 ?
    Lokarit saa mielestäni muotoilla vaikka elefantin korvan muotoiseksi, mutta jos kokonaisleveys kasvaa merkittävästi, saattaa joku tiukkapipoinen katsastaja siihen takertua.

    #156877
    Pia

    Ihan karseeta!
    Nyt ukko tuomiolle joka tuollaisen teki.

    Jos olisin itse ollut tuossa tilanteessa (olen ollut vastaavissa, minultakin on takalokarit jopa repimällä revitty irti!) soitto poliisille. Poliisi kysyy että haluaako seuraamuksia jos tekijä jää kiinni, pitää vastata että haluaa. Jos tekijä tiedossa, puhallutettava paikanpäällä. Poliisin jälkeen soitto vakuutusyhtiöön jos on osakasko jossa ilkivaltapykälä, tämä kys tap. taitaa olla liikennevahinkopuolen heiniä kun on ajettu kylkeen, ajo vahinkotarkastajalle, häneltä lupa ja niin kalliille merkkikorjaamolle kun kylästä löytyy ja ukko/ukon liikennevakuutus maksaa ihan viimeisen päälle kaikki kulut. Omavastuu taitaa mennä omasta pussista.

    Ei ne opi ellei niitä opeta.

    Korostan vielä että AINA kannattaa HETI soittaa poliisille jos peltiä menee ryttyyn. Ellei sitten itse voi vastapuolta ottaa nilkoista kiinni ja ravistaa rahoja ulos korkoineen päivineen.
    _______
    Jatkan vielä, jäi pyörimään tuo omavastuu, niinhän se on että se päälleajajan vakuutuksesta menee omavastuu ei vastapuolen.
    Eli jos et ole ottanut yhteyttä kumpaankaan, poliisiin tai vakuutusyhtiöön niin sinuna sen vielä tekisin. Jos tiedät tekijän niin hänellä on korvausvastuu. Ei sitä noin vain saa ajaa toisen ihmisen rättäriä ruttuun ja selvitä olkaa kohauttamalla.

    Jos olisit ollut liikeellä mersulla, toyotalla tai vaikka rolls roycella et ajattelisikaan että kotikonstein oiotaan muiden ruttaamaa peltiä. Tässä asiassa meidän rättäristien pitää muuttaa ajatusmaailmaa. Ihan sama proseduuri läpi kuin millä tahansa muuulla autolla. Muuten meihin suhtaudutaan juuri kuin Akailen kuvaama eukko suhtautui.

    Olen pahoillani että rättärisi näyttää nyt tuolta.

    #156878

    Kolari sattui siis viime torstaina..Ukko joka kylkeen kolhaisi oli ainakin 70v ja varustettu huonoilla polvilla(ei refleksit oikein enää toimi tai meni polkimissa sekaisin) ja pullonpohja laseilla..en halua loukata ketään silmälaseja käyttävää, mut eiks ne oo jo poistunu muodista?Taikka jos ne on tulossa uudestaan muotiin niin elkää hyvät ihmiset hankkiko niitä, tuloo rumaa jälkeä! 🙂 Kolhaisun jälkeen oli mies apukuskinsa kanssa sitä mieltä etteivät nähneet minun käyttävän vilkkua mutta kun kyljessä olivat kiinni ja ikkuna auki niin kyllä kuulivat sen..Mutta eihän kylkeen saa jokatapauksessa ajaa oli mulla vilkku päällä taikka ei? 😀 Itse kuskina kiehuin kyllä niin että paloi puurot pohjaan ja aika paljon yleisöäkin keräsimme.Mies sitten kovasti oli sitä mieltä että kiistää syyllisyyden jossa hetken mietin, poliisit vai perheen “pellin muotoilija” paikalle?..tyydyin eka isäukkoon koska tilanne sattui niin lähellä vanhempia..ja mitään asiaahan miulla ei alunperinkään olis ollu kyseiselle parkkipaikalle kyseiseen aikaan ellei isille olis pitäny käydä ostamassa tupakkia 🙂 Isi tuli paikalle, osti omat tupakkansa. Kysyi kohteliaasti vanhalta ukolta, että kiitääkö ajaneensa rätärin kylkeen..Ukko kiisti jolloin soitin sitten poliisit 🙂 Poliisien odottelussa meni ainaki 20minuuttia eikä vielä maijaa näkynyt jolloin vanhempi patu(jolla oli kiire torille markkinoille) kertoi myöntävänsä syyllisyytensä ja poliiseille soitettiin ettei tarvitse tulla. Tiedot vaihdettiin ja läksin sitten suoraan vastapuolen vakuutusyhtiöön. Vakuutusyhtiöstä soitin vielä ukko paralle(jolta oli varmaan huutoni jälkeen korvat aika lukossa)että milloin meinasi vakuutusyhtiössä käydä..sanoi käyvänsä samana päivänä kunhan markkinoilta pääsee.. Kaikista kauheintahan koko tilanteessa oli se,että kun papparainen tuli kylkeen kuulosti ja tuntui se siltä, että nyt meni koko kylki koreineen päivineen..ja ajatus varsin loistava pellin muotoilijan (isin) ilmeestä tuli kauhistuttavana mieleeni 😀 Vakuutusyhtiössä selvisikin,että Joensuussa Ylämyllyllä löytyy yksi “Ylämyllyn automaalauskeskus” jossa ovat erikoistunet vanhoihin autoihin. Kurvasimpa sitten sinne ja tilasivat sit heti citroselta mulle uuden lokarin:) ei tartte isin eikä kenenkään muunkaan ruveta ite peltejä oikomaan.

    Vastapuolen papparainen on otanut vakuutusyhtiöönsä puhelimitse yhteyttä mutta pyysivät sieltä vahinkoilmoituksen kirjallisena..se ei sit kumminkaan käyny siellä vaikka lupas…sitä tässä nyt sitten odotellaan ennen kuin korjaus luvan sitikalleni saan. Citroselta tilattu lokari saapuu viimeistään huomenna ja TODELLA toivon, että korjausluvan saisi mahd.pian..Olis vappuajelut tulossa enkä todellakaan halua että kaunokaiseni seisoo parkissa korjattavana silloin. Eikä näköjään tälläkertaa päästä tulevana perjantaina katsastuskarkeiloihinkaan..tai voihan sinne mennä mutta tuskin tuollasella lokarilla läpi laskevat.

    Tosiasiahan on se että henkilövahingoilta vältyttiin mutta ei kukaan rakkaista rättäreistämme tykkää olla kankut rutussa! 🙂 Eikä kuskista oo kiva ajaa kosteilla teillä ikkuna auki kun takarenkaan kurat lentää kuskin ikkunalle saakka 😀

    #156879
    Pia

    Onnea oli onnettomuudessa paljon!

    Jos johonkin kohtaan pitää vastantulija vastaan ottaa niin takalokari on halvin ja turvallisin paikka.

    Näyttää tosin tuossa korin takasiivessä olevan vaurioita myös. Ottanevat sen auki myös siellä maalaamossa, muuten se kohta kukkii…

    Hyvä että olet napakasti pitänyt puolesi. Tsemppiä korjaukseen, kohta peli on entistä ehompi.

    Se on totta että kun rysähtää (itsellä peura kuskin oveen ja katon kautta yli) niin ensimmäiset ajatukset on:
    -mikä se oli?
    -voiks tän vielä korjata?
    Siis sen sekunnin aikana kun tajuaa että pitää painaa jarrua ja vetää sivuun.

    #156880

    Ymmärrän, cecilia, tunteesi erittäin hyvin.
    Itselleni kävi vuosi sitten samoin, ja jotta tilastoihin ei tule hämminkiä niin minun takalokariini osui naiskuski 🙂
    Tuli kylmästi pakettilonksvaagenilla pysähtymättä kolmion takaa, näkyvyys oli tosi hyvä ja tuntui että
    sakujen tankki tulee kuskin ovesta sisään, onneksi sain väännettyä sätkän ojan kautta ja kontakti
    oli “vain” takalokari. Ei kuski kuulemma lainkaan huomannut rättäriäni!!! Ei kylläkään kieltänyt syyllisyyttään,
    ja asia hoitui vakuutusyhtiössään hyvin. Ostin Killan varastosta originaalin lokarin, maalautin ja
    vaihdoin itse niin sain muutaman euron työpalkkaakin ja opin uutta. Mutta se entinen oli tosi hyvä
    ja tytön alkuperäinen, joka olisi kelvannut.

    #156881

    Noissa kylkihommissa piilee sekin vaara, että tukivarsi nitkahtaa samalla… Jos vain pystyy kolarin jälkeen vielä ajamaan niin kannattaa kokeilla kulkeeko se kuljin edelleen suoraan tai ainakin samanlailla kuin ennenkin. Mikäli korjauttaa pelkän lokasuojan ja vasta sen jälkeen huomaa, että muutakin vauriota on tapahtunut em. tavalla, saattaa tulla lisää laskua reunasta kuluneiden renkaiden takia tms. Siinä vaiheessa on enää paha rutista korvausvaatimuksia, kun asia on jo vaurioiltaan vanhentunut, kun niitä aiemmin ei ole tullut ilmi.

    Espoo-Ke-Su
    [B] [color color=blue]Dyane -68, Dyane Super -73, 2cv6 -77, 2cv Super -71, 2cv6 AK XXXL -76 [/color][/B]

    #156882

    Vähän ohi, mutta asiassa kuitenkin;

    Eikös se ollut viime kesänä, kun sotiemme veteraani kaupan parkkipaikalla invaparkista lähtiessään tappoi mansikkakojulla olleen perheenisän pakittamalla autolla yli – oli jäänyt tekojalka jarrupolkimen alle jumiin kaasun ollessa pohjassa > tuloksella yhdeltä henki ja kaksi sairaalaan.

    Mitä tästä opimme 1 > älä pystytä myyntikojuja invapaikan läheisyyteen.
    Mitä tästä opimme 2 > Ikäihmisillä on ajokortti ja siten ajo-oikeus, jos ja kun Lääkäri niin tarkastuksessa toteaa mahdollista olevan.

    Jimmi Porist'
    044-339238kuusi
    jimmi65(ät)gmail.com

    #156883

    Nykyään pitää maantiellä keskittyä niin moneen asiaan on kameratolppaa, hidastetöyssyä, hampurilaispaikan mainosta, liikenneympyrää, ideaparkkia ja muuta ettei ehdi ilmeisesti muita tiellä liikkujaa huomaamaan, ainakaan näitä meidän pienehköjä kulkimia.

    Täytyy varmaan laittaa vilkkuvalo katolle ja sireeni keulalle, sittenkin osuu jos auto seisoo parkissa 😯 . Omaankin käyttökulkimeeni osunut kahden vuoden aikana kuudesti, kerran oli puskuristakin pudonnu toinen pää eikä kuulemma ollu huomannu, on se vaan niin merkillistä 👿

    #156884
    Nimetön

    J.Rissasen omistuksessa vielä ollessaan, oli lava-auto pakittanut konepeltiin pienen taitoksen ja ajanut kylymänviileesti poijjes.
    Harmillinen muistomerkki vieläkin tallessa. Kyllä sitä aina vähän ameriikanautomerkettien pihaan parkittaessaan kattelee sellasen syrjäsemmän paikan ja mieluummin niin, että tilaa jäisi puolillensa runsaasti.

    #156885
    jym

    Sätkällä liikkuessa on kyllä helppo huomata, että kuljin ei ole lähellekään tasa-arvoinen muiden “normaalien” tienkäyttäjien kanssa. Kaikki kynnelle kykenevät tunkee kolmion/stopin takaa eteen, kaikki painelee ohi piittaamatta keltaisista viivoista yms. pikku säännöistä. Pitäkää päänne kylmänä ja pipot löysällä, viisaampi väistää jos vaan kerkiää.

    “Aina löytyy joku joka jonossa matelee, aina löytyy joku joka ohi painelee. Mutta ei se mitään tee, se on maailma – se koettelee”

    //jym

    "Operaatio 2CV-Lampaansyöjät" tulossa X/20XX. Hio puukko ja valkosipulinkynnet teräviksi.

    #156886

    Aiai, nyt sattui Babysitteriä leukaan 😕

    Ehkä se on liiankin värikäs..ihmiset jäävät ihastelemaan ja huomio herpaantuu 😀

    #156887

    Sattui kankkuun 😀 “Beibisitteri” on jo autotohtorilla Ylämyllyllä vaikka Pohjolalta vielä korjaus lupaa odottelen 🙂 PItää saada se vappuajelulle kuntoo 🙂 onneks ei tarttee ite sille tälläkertaa tehä mitään 😆

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.