Etusivu Foorumit Päävalikko Ostetaan Töötti

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #126031

    Halutaan ostaa sätkiin kuuluva alkuperäinen tai alkuperäisen kaltainen töötti eli äänimerkki eli torvi jossa on se naurettava ääni. Kulkimeeni on sen jossain elämän vaiheessa vaihtunut oikeiden autojen tavallisen tylsästi tööttäävä torvi, sen saa vaihdossa jos haluaa.

    Yv:tä odotellessa…

    #157554

    Mihin vuosimalliin pitäisi olla, ja onko kyseessä 6 vai 12 V töötti? Vielä 1960-luvulla, ainakin alkupuolella, töötit olivat simpukan mallisia: äänikanava kiersi ympyrän ja päättyi töötin kyljessä olevaan aukkoon. Näissä on yleensä myös säätöruuvi äänen taajuudelle.

    #157555

    12-volttinen pitää olla. Todennäköisesti se oli about tämän mallinen jonka äänta kaipaan. Kromia ei tarvita. Edellinen sätkäni jossa tuommoinen oli oli malli kootut teokset, ei mitään käsitystä mihin malliin tuommoinen alunperin kuuluu. Vanhanaikaisen pehmeä ääni on tuntomerkki ja vaatimus.

    Edit: Simpukkatorvelokin käy jos siinä on hassu ääni.

    #157556

    Minulla on pakussa 6 voltin alkuperäinen simpukkamallin töötti, kuulostaa 12 voltilla lähinnä pierulta. Todellakin aika hassu ääni joka ei tosin ole kovin kuuluva, mutta huomataan aina kun joutuu kaupungilla käyttämään. Wanhuksissahan on kaksiasentoinen tööttikatkaisija, ja vissiin alunperin myös kaksiääninen torvi. Yksi sellainen 6-volttinen löytyy, mutta en ole siitä vielä ääntä saanut aikaan millään jännitteellä.

    #157557

    Alunperin 50 lukuisissa vanhuksissa oli vain yksi töötti, mutta joskua -60 luvun vaihteessa tuli mukaan toinen toi torvimallinen. Catsin sivuilla varmaan löytyy paremmin vuosiluvut ja Helkekin voi ne muistaa paremmin. Tööttikatkaisin on tosiaan kaksivaiheinen, riippuu kuinka paljon painaa kuuluuko yksi vai kaksi.

    #157558

    Aikakirjojen mukaan kaupunkitorvi olisi tullut varusteeksi tammikuussa -56. Vuoden -57 sähkökaaviosta sen jo löytääkin. Sitä en tiedä milloin se poistui varusteista.
    Katkaisija on kaksivaiheinen viiksi. Uudemmista ja tarvikeviiksistä puuttuu kaksoispainalluksen mahdollisuus, vaikka päällisin puolin ovatkin saman näköisiä.

    #157559

    @amikutoseeni wrote:

    Näissä on yleensä myös säätöruuvi äänen taajuudelle.

    Jep, erehdyin säätelemään ja lopputuloksena Herbietä muistuttava vieno ja säälittävä “iuuuu”. Katsurin tavatessaan vaunu sitten hiljeni kokonaan. 😀

    Mulla oli aikaisemmin kaivosdumpperiin kuuluva peruutustööttä äänimerkinantolaitteena ja sillä sai mummotkin kumoon. PRÄÄÄT!

    edit: löysin miljoonalaatikosta 6V simpukkamallin ja sepäs kuulostaakin miehekkäältä 12V ohjauksella. Seinä meinasi kaatua.

    [size size=10][color color=#000040]2CV AZU '61 » 2CV6 '71 » Acadiane Mixta '81 » HY72 '66 » Projekti: Dyane '68[/color][/size]
    [b][color color=#BF0000]Jousitus on täysin erillinen ja ainutlaatuisen pehmeä, tehden ajon yhtä miellyttäväksi
    kuin missä tahansa loistoluokan autossa. [size size=12](2CV-esite,1956)[/size] [/color][/b]

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.