Etusivu Foorumit Päävalikko Yleinen keskustelu Rättäriaiheinen Joulukalenteri 2010

  • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #126453
    Pia

    Roiskeläpät vauhdissa ja muita lyhytjuttuja
    Laitan tämän otsikon alle, jouluaattoon asti, hajanaisia ajatelmia ja sattumia rättärillä ajamiseen ja omistamiseen liittyen. En lupaa laittaa näitä joka päivä vaan vain silloin kun se on mahdollista. Toivon kommentteja, mutta vasta aaton jälkeen että saadaan tähän ehyt kokonaisuus eikä ketjusta tule liian pitkää.

    Jos tunnistat itsesi tarinoista niin se johtuu siitä että olet juuri tunnistanut itsesi tarinoista. Tosin tarinathan ovat aina tarinoita eikä niillä ole välttämättä mitään tekemistä oikeiden tapahtumien tai oikeiden ihmisten tai oikeiden paikkojen kanssa.

    Mukavaa joulunalusaikaa!

    #159951
    Pia

    1. joulukuuta 2010

    AMMATTISLANGIA JA VARATERÄ

    Soitin rengasliikkeeseen ostaakseni reteesti veronpalautuksella uudet renkaat sätkään.

    Myyntimies huikkasi kysymykseni kuultuaan jonnekin kauemmas: “Onko vielä sirkkelinteriä!?” -Sirkkelinteriä? – mihinköhän mä oikein soitin… “Hyllyssä ei ole mutta tilauksesta saa. Montako laitetaan?” -Viisi. “Viisi?” -Tottakai – varapyörä kans. “Hmm…Asia selvä.”

    Myöhemmin olen hokannut että varapyörä voi olla vähän sellainen käytetympikin.

    #159952
    Pia

    2. joulukuuta 2010

    PIKATIEN APETTA

    Ystävä ajeli rättärillään maantietä. Variksella oli meneillään tiessä olevan herkun irrotus liikenteen seassa. Rättäri lähestyy varista mutta lintu ei ehkä pidä menopeliä kovinkaan vaarallisena koska ei siirry kokonaan tien reunaan vaan pitää toista jalkaa saaliin päällä ja vain taivuttaa vartaloaan poispäin.

    Tai sitten se pitää rättäriä suorastaan kilpailijana -“Tätä sinä et vie!”

    #159953
    Pia

    3. joulukuuta 2010

    SUOLAISTA PALAUTETTA

    Hyvä Tienpitäjä, kirjoitan sinulle tässä ensimmäistä kertaa. Oletko ollenkaan tietoinen sellaisesta asiasta että tiesuola on aivan kamalaa ainetta. Sitä kun saa silmillensä niin kyllä se ärsyttää. Pakkasen kuivaamat tiet kastellaan limaisiksi… Grrr.

    Ja kyllä minua sapettaa kun katsoo peltiä jota suola on muhittanut, aivan pilalla! Se on kuule sillä tavalla että on monenmoista automallia jota ei kaupasta enää saa. Onko teillä siellä Suolauslaitoksessa joku erikoisoikeus tuhota meidän ihmisten ikiomia ajopelejä?

    Ai että minä sitten vihaan sitä suolaa!

    Mihin voi tehdä vihailmoituksen?

    #159954
    Pia

    4. joulukuuta 2010

    SIPERIAN OPETUKSET

    Kun ajelee rättärillä talvella on syytä varautua vaikka mihin. Ei kannata keekoilla korkeissa koroissa eikä ohuessa palttoossa jos on vaarana joutua jalkamieheksi pidemmälle taipaleelle. Kunnon varusteet sekä kuskilla että autolla takaavat sen että on mahdollisuus selviytyä kylmässä maailmassa kuumissakin tilanteissa.

    #159955
    Pia

    5. joulukuuta 2010

    ROISKELÄPÄT VAUHDISSA

    Kerran käytimme minimekkoja hellepäivänä sätkällä siskon kanssa ajellessa kaksikymmentä vuotta sitten. Kesken kaiken rupesi konehuone kakomaan ja siinä sitä sitten nokkapellin alla pällisteltiin ja pyllisteltiin.

    Kuin tyhjästä ilmestyi miekkonen pyörällänsä siihen ja innokkaasti osallistui vian etsintään. Klassisen asetelman sketsi jatkui kuitenkin sillä että sutturat uhmasivat konevikaa, hyppäsivät puikkoihin ja pomppivat kengurubensalla horisonttiin ja herrahenkilö jäi pyörimään pyörinensä.

    Vieläkin naurattaa että mistä ihmeestä hän autiolle tielle ilmaantui.

    #159956
    Pia

    6. joulukuuta 2010

    KUIN KOTONAAN

    Sätkän penkille kun hyppää kevään korvalla sätkäilykauden aluksi tulee tunne kuIn tulisi pitkästä aikaa takaisin kotiinsa. Kaikki on paikallaan käsien ulottuvilla, oikeilla mittasuhteilla, tutuilla hajuilla ja äänillä. Samoilla eduilla ja ongelmilla kuin aina ennenkin.

    Puitteet samat, seikkailut uudet.

    #159957
    Pia

    7. joulukuuta 2010

    LIIAN LUJAA!

    Mielestäni kaikella on rajansa, siksi olen sitä mieltä ettei rättärillä saa ajaa niin lujaa kuin se kulkee. Eli päästellä täyttä häkää pelkästä päästelemisen ilosta koska kone poksahtaa… Toisenlaisiakin mielipiteitä on, ihminen Itä-Suomesta totesi että “Ei se hajoo – mie oon yrittännä.”

    #159958
    Pia

    8. joulukuuta 2010

    TIENATTU MARKKA PYÖRII VIELÄKIN

    Aina kiinnostaa se että miten ja mistä ihmiset ovat rättärinsä hankkineet.

    Omani ostin edellisen vuosituhannen viimeisen kymmenen alussa, edesmenneen maatilahallituksen tilitoimiston tarkastusjaoston kesäapulaisemolehmäsopimus-pinta-alalisäpäätösmapittajapalkalla.

    Ja sijoitus oli kannattava!

    #159959
    Pia

    9. joulukuuta 2010

    HAISULIT JONOON

    Häiritsee joskus nuo perälaudassa roikkuvat… kuinka kukaan haluaa vetää vanhan auton paksuja pakokaasuja suoraan kitaansa – toisaalta uusissa autoissahan on kaikenmaailman tuloilman suodattimet… Ja hetken kun ajatusta jatkaa niin siinähän käy niin että perässäroikkuja imee pakokaasusi, suodattaa sen hienon autonsa hienossa suodattimessa ja päästää vain pieniä pitoisuuksia perästänsä.

    Pysykääpäs siellä perässä!

    #159960
    Pia

    10. joulukuuta 2010

    SILLÄ SILMÄLLÄ

    Tässä iässä jos joku tuntematon katsoo kaupassa normaalia pidempään, on – likinäköisyyden lisäksi – yleisin syy pitkään katseeseen se, että hän tulee hetken päästä kysymään sätkänosia.

    #159961
    Pia

    11. joulukuuta 2010

    MAAILMANLOPUN TUNNELMAT

    11.9.2001 ajelin töistä kotiin sekavissa tunnelmissa. WTC-torniin New Yorkissa oli juuri rysäytetty matkustajalentokoneella. Kuuntelin uutisia sätkän vanhasta radiosta joka yleensä toimi moitteettomasti. Puolessa välissä matkaa radio pimenee, en tiedä onko vika radiossa vai onko maailmanloppu jo tullut. Sätkä kuitenkin kulkee joten posotan sillä niin paljon kuin pääsen. Kun ehdin kotiin näen kuinka jälkimmäinen kaksoistorneista sortuu suorassa lähetyksessä.

    Radio toimi normaalisti tapahtuneen jälkeen eikä se myöhemminkään ole temppuillut.

    Ehkä se ei itsekään kestänyt uutista.

    #159962
    Pia

    12. joulukuuta 2010

    HISTORIA HURISTELEE OHI

    Ystävä oli Virossa pakurättärillään matkailemassa. Citroënin liikkeen lähelle pysähdyttyään paikalle säntää henkilökunnan edustaja innoissaan puhkuen: “Kas siin on Berlingo isoema!”

    #159963
    Pia

    13. joulukuuta 20010

    JOULUVALOA!

    Sähkö on ihmeellinen asia. Ja varsinkin sätkäsähkö. Kun liikennevaloissa alkavat takana olevan ajovalot sykkiä voi melkein arvata että rättärihän se siellä.

    Laittoiko ne jo alun perin ja ihan tarkoituksella rättärin valoihin jotain pätkäsähköä?

    #159964
    Pia

    14. joulukuuta 2010

    YMMÄRRYKSEN YLITYS

    Siskonpoika 5-v vieraili autotallissa. Kysyin siskonpojalta että tietäänkö hän mikä tämä on, osoitin osiin purettua, kunnostuksen alla olevaa rättärin aihiota. Hän vilkaisee vain sivusilmällä eikä ole huomaavinaankaan tilaa täyttävää hökötystä.

    Toteaa kuitenkin asiaa hetken mietittyään kuin ohimennen “Toi on aika risa.”

    Onneksi löytyy tallista sentään jotain polvia notkauttavaakin: “Wau!, onpa tosi paljon ruuvimeisseleitä!!!”

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.